Skip to content

Absorberende Booms

Emtez Absorberende Boeien (ook bekend als Absorberende barrières of olie-opvangboeien) beschikken over een PVC-schort en hebben zich bewezen als onmisbare hulpmiddelen in de eerste fasen van respons op een morsing. Deze speciaal ontworpen barrières zijn ontworpen om uit te blinken in zowel het bevatten als absorberen (zelfs wanneer verzadigd).

De ondoordringbare PVC-schort dient als een barrière en beperkt het ontsnappen van koolwaterstoffen. Opmerkelijk vanwege hun lichte constructie, snelle connectiviteit en eenvoudige hantering, zorgen deze boeien voor een snelle en efficiënte responsmogelijkheid.

Geschikt voor: het aanpakken van gevaarlijke morsingen, vooral in de vroege stadia van kleine incidenten in rivieren, meren, vijvers, enzovoort. Proactief voorkomen van milieurisico's.

 

absorb (1)

Onderdelen van een Absorberende Boom

De herbruikbare rokken van PVC-gecoat polyesterweefsel zijn behandeld met fungiciden om bestand te zijn tegen koolwaterstoffen, UV-stralen, detergenten en andere omgevingsinvloeden en bieden uitzonderlijke weerstand tegen scheuren en perforaties.

absorb CAD (1)

1 Klittenbandstrook

2 - Noorse verbinding

 

3 - Ballastketting

4 - Absorberende barrière van het type WB (WaterBlock)

5 - PVC-gecoat polyesterweefsel

ABPVC13-5

13cmØ x 5m

Hoogte: 450mm

Diepgang: 320mm

Vrijboord: 130mm

ABPVC13-10

13cmØ x 10m

Hoogte: 450mm

Diepgang: 320mm

Vrijboord: 130mm

ABPVC20-5

20cmØ x 5m

Hoogte: 500mm

Diepgang: 300mm

Vrijboord: 200mm

ABPVC20-10

20cmØ x 10m

Hoogte: 500 mm

Diepgang: 300 mm

Vrijboord: 200 mm

absorb

Kenmerken van Emtez Absorberende Boeien

 

 • Dubbele functionaliteit: Ontworpen om zowel als afsluitende als absorberende booms te dienen, waardoor ze veelzijdig zijn in het aanpakken van verschillende mors scenario's.

 • Hoge absorptievermogen: Deze barrières vertonen een hoog absorptievermogen, zelfs wanneer verzadigd, waardoor efficiënte beperking en mitigatie van morsingen worden gegarandeerd.

 • Ondoordringbare PVC-schort: Uitgerust met een ondoordringbare PVC-schort die effectief het ontsnappen van koolwaterstoffen beperkt, wat de effectiviteit van de beperking verbetert.

 • Lichtgewicht constructie: Gekenmerkt door een lichtgewicht ontwerp, wat eenvoudige hantering en snelle inzet tijdens mors respons situaties mogelijk maakt.

 • Snelle verbinding: Ontworpen voor snelle en eenvoudige verbinding tussen secties met behulp van Noorse verbindingen. Deze functie maakt overlapping van secties mogelijk, waardoor flexibiliteit in lengte ontstaat zonder spanningen te creëren.

 • Herbruikbare schort: De schort, gemaakt van PVC-gecoat polyesterweefsel met fungicide behandeling, is bestand tegen koolwaterstoffen, UV-stralen, detergenten en andere omgevingsfactoren. De herbruikbare aard ervan draagt bij aan kosteneffectiviteit en duurzaamheid.

 • Ballastketting: Het onderste deel van de rok bevat een Ø5 mm ballastketting volgens DIN 5685-3:2003-07, wat de stabiliteit verbetert en drijven voorkomt.

 • Vervangbare Absorberende Barrière: Het bovenste deel van de absorberende barrière is vervangbaar, verkrijgbaar in verschillende afmetingen, en veilig bevestigd met klittenband voor eenvoudige vervanging.

 • Interne Samenstelling: Het interieur van de boom is gemaakt van polypropyleen microvezels met een hoog absorptievermogen, wat zorgt voor efficiënte beperking en absorptie van gemorste stoffen.

 • Externe Maas: Extern worden de booms begrensd door een sterk polyethyleen gaas met een ruitpatroon in natuurlijke kleur, die UV-bescherming biedt. Deze net biedt duurzaamheid, weerstand tegen scheuren en doorboring.

 • Verbindingsmechanisme: De uiteinden van de vervangbare barrières worden samengevoegd met behulp van ringen en karabijnhaken, wat zorgt voor een veilige en stabiele verbinding tussen de secties.

absorbent boom

Extra opties

absorb boom3

Neem contact op

Ontdek het uitgebreide assortiment van Emtez's absorberende booms door contact op te nemen met ons team van experts. Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies en begeleiding door het onderstaande formulier in te vullen.

Contacteer ons om meer te weten te komen over het Emtez Assortiment

Vraag advies aan onze experts om de gereedschappen en apparatuur te vinden die u vandaag nodig heeft om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

 
CTAs 1000 x750 (7)

Ontdek meer over onze Absorberende Booms!

Voor meer informatie over onze oplossingen voor mariene lucht booms of persoonlijk advies over de meest geschikte opties voor uw bedrijf, aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met ons team van experts.