Skip to content

Advies Centrum

Opslag van chemicaliën, oliën, brandbare stoffen en gassen.

Het opslaan van gevaarlijke stoffen op uw werkplek brengt aanzienlijke risico's met zich mee voor uw bedrijf, werknemers en het milieu als het niet correct wordt beheerd. Het Emtez Adviescentrum is toegewijd aan het verstrekken van de laatste voorschriften, uitgebreide documentatie en deskundige begeleiding om u te helpen bij het veilig opslaan en hanteren van chemicaliën, oliën, brandbare stoffen en gassen. Door onze aanbevelingen op te volgen, kunt u een veilige en conforme omgeving waarborgen, waarin alle belanghebbenden worden beschermd tegen potentiële gevaren die gepaard gaan met onjuiste opslagpraktijken.

liquidsv1 liquids 2v2 (1) liquids1 (1)

Welke wetgeving en richtlijnen moet u volgen bij het opslaan van chemicaliën, oliën, brandbare stoffen en gassen?

De juiste opslag van gevaarlijke stoffen is niet alleen cruciaal voor veiligheid, maar ook een wettelijke verplichting in veel industrieën. Bij Emtez bieden wij gedetailleerd advies over het opslaan van gevaarlijke vloeistoffen, oliën, brandbare stoffen en gassen om u te helpen voldoen aan industriestandaarden en -regelgeving. Onze experts begeleiden u bij alles, van het kiezen van de juiste opslagcontainers tot het implementeren van effectieve maatregelen voor het omgaan met morsingen. Door gebruik te maken van onze deskundige begeleiding kunt u risico's verminderen, ongelukken voorkomen en een veiligere werkomgeving creëren. Ontdek vandaag nog onze uitgebreide bronnen om te leren hoe u gevaarlijke materialen veilig en efficiënt kunt opslaan.

Chemicaliën

chems

Chemicaliën

Onjuiste opslag van chemicaliën kan uw bedrijf, het milieu en de veiligheid van uw werknemers in gevaar brengen.

Om u te helpen bij het beheersen van deze risico's, hebben we een uitgebreide verzameling officiële documenten samengesteld die zich richten op de veilige opslag en behandeling van chemicaliën op de werkplek.

Onze bronnen behandelen cruciale onderwerpen zoals chemische opslag, de controle van stoffen gevaarlijk voor de gezondheid (COSHH), inclusief offshore regelgeving, en best practices voor het werken met oplosmiddelen.

Olie

oils

Olie

In het Verenigd Koninkrijk wordt de opslag van olie gereguleerd door land-specifieke voorschriften, en bij Emtez zorgen we ervoor dat we volledig voldoen aan deze vereisten in alle vier de landen.

Onze opvangbakken voor vaten en IBC's, evenals onze opslageenheden voor vaten en IBC's, voldoen aan alle wettelijke normen.

Om deze opslagoplossingen te ondersteunen, bieden we een uitgebreid assortiment absorptiematerialen en morskits aan, waarmee snelle en effectieve reacties op olielekkages en incidenten mogelijk zijn. Door deze producten en tools te leveren, helpen we u een veilige en conforme omgeving te handhaven voor de opslag en behandeling van olie.

Brandbare stoffen

flammable liquids

Brandbare stoffen

De correcte opslag van gevaarlijke en brandbare vloeistoffen is streng gereguleerd om veiligheid en naleving te waarborgen.

Bij Emtez kunnen we u helpen deze voorschriften te doorlopen door een uitgebreid scala aan oplossingen aan te bieden, zoals brandwerende opslagcontainers voor vaten en IBC's, veiligheidskasten en opslageenheden waarin gelopen kan worden.

Met begrip voor het belang van juiste opslag bieden we een gedetailleerde lijst van officiële richtlijnen die verschillende aspecten behandelen, zoals het veilig hanteren van organische peroxiden en de naleving van de DSEAR (Regelgeving gevaarlijke stoffen en explosieve atmosferen) onder de tab Wetgeving & Richtlijnen.

Ons doel is om u te voorzien van de nodige informatie en producten om een veilige en conforme omgeving te handhaven.

Gassen in Cilinders

gascycl

Gassen in Cilinders

De juiste opslag van gasflessen is cruciaal voor veiligheid en naleving, geleid door vier belangrijke principes.

Bij Emtez zorgen we ervoor dat u aan deze normen voldoet door veilige en goed geventileerde opslagoplossingen aan te bieden.

Ten eerste moeten gasflessenopslagplaatsen extern op uw terrein worden geplaatst en volledig beveiligd zijn. Daarnaast moeten ze goede natuurlijke ventilatie hebben en vrij zijn van ontstekingsbronnen of brandbare materialen. Juiste segregatie van gassen is essentieel, en hoewel de richtlijnen duidelijk zijn, is het van groot belang om ze volledig te begrijpen.

Onthoud - uw verzekeringsmaatschappij en lokale brandweer kunnen specifieke eisen hebben met betrekking tot de locatie van uw gasflessenopslag. Het betrekken van hen bij het besluitvormingsproces is goed gebruik om volledige naleving te waarborgen.

Lithium-Ion Batterijen

portable-chargers

Lithium-Ion Batterijen

Lithium-ion batterijen zijn snel alledaags geworden in bijna alle technologie. Ze vormden een grote ontwikkeling ten opzichte van reguliere lithiumbatterijen omdat lithium-ion batterijen het mogelijk maken om te gebruiken en opnieuw op te laden terwijl ze meer energie vasthouden.

Omdat lithium-ion batterijen gevoelig zijn voor thermische runaway (zie hieronder), wat branden of explosies kan veroorzaken, is het belangrijk om ze niet bloot te stellen aan hoge temperaturen en in plaats daarvan op te slaan op een koele, droge plaats. Echter, extreem lage temperaturen (onder 0°C) kunnen ook de componenten van de batterij compromitteren, dus het vermijden van dergelijke omstandigheden is even belangrijk.

Om uw mensen en uw pand veilig te houden, is het belangrijk om te investeren in gespecialiseerde opslagoplossingen en verantwoorde verwijderingsoplossingen. Deze maatregelen verminderen niet alleen het risico op brand of batterij-explosies, maar beschermen ook de lithium-ionbatterijen tegen externe factoren zoals overmatige hitte die hun integriteit zou kunnen compromitteren.

Pharmaceutical Industry

PHARMA INDUSTRY

Pharmaceutical

The pharmaceutical industry faces significant risks of spills, including chemical leaks and accidental releases during manufacturing, transportation, or storage. It is imperative that Pharmaceuticals follow industry-specific guidance on spill containment and response to prevent contamination and protect both the environment and public health. Tailored spill prevention strategies are crucial for addressing the unique challenges of this sector, providing comprehensive solutions for developing and maintaining an effective spill prevention plan. 

Download de Emtez Product Catalogus

Verken onze gratis catalogus om de gereedschappen en apparatuur te vinden die je vandaag nodig hebt om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

CTA.V2