Skip to content

Het verhaal van Emtez

Vandaag staat Emtez bekend als een wereldleider in het leveren van hoogwaardige, geaccrediteerde producten die een breed scala aan industriële en milieuvraagstukken aanpakken.

De toewijding aan innovatie en excellentie, gesteund door de visionaire geest van oprichter Bruce Wishart, heeft een enkel octrooi voor een automatisch kantelbare, gemakkelijk te legen skip (Empteezy), omgevormd tot een opmerkelijk succesverhaal.

Onze Tijdlijn

welding (1)
1986
1986

Empteezy Ltd wordt opgericht, waarbij het zijn reis begint met de steun van een lokaal staalconstructiebedrijf voor de fabricage.

8
1989
1989

Empteezy zet een belangrijke stap door zijn eigen werkplaats in de buurt van Livingston op te richten, waarbij het zijn toewijding aan groei en zelfredzaamheid toont.

1991
1991

Empteezy verhuist naar zijn huidige locatie, waarbij het zijn positie consolideert en zijn bereik in de industrie uitbreidt.

7
1999
1999

Een belangrijke mijlpaal doet zich voor wanneer Empteezy Delahaye Industries in Nantes, Frankrijk, verwerft, wat leidt tot snelle uitbreiding en een overstap naar meer dan één locatie.

2001
2001

Empteezy werkt samen met zijn Belgische distributeur om Empteezy Benelux op te richten, wat wederzijds succes en een bredere marktpositie bevordert.

6
2002
2002

Het innovatieve Romold wordt geboren, waarbij rotatiegieten wordt gebruikt om geavanceerde kunststof lekbakken te creëren.

iberica
2002
2002 (opnieuw!)

Empteezy zet weer een stap in de internationale arena door Empteezy Iberica te lanceren, een nieuwe productiesite en verkoopkantoor in Barcelona, Spanje.

schoeller
2003
2003

De uitbreiding van Empteezy gaat verder met de overname van Schoeller Industries van het Duitse bedrijf Schoeller & Hoelch, dat later wordt hernoemd tot Schoeller Industries.

2008
2008

Empteezy gaat een partnerschap aan met de familie Messina om Empteezy Italia op te richten, waarbij een vruchtbare joint venture wordt gesmeed op de Italiaanse markt.

2016
2016

Schoeller GmbH werd opgericht in Düsseldorf, Duitsland, als een cruciaal onderdeel van de strategische toewijding van Empteezy om naadloos hoogwaardige oplossingen voor morsingen te leveren aan onze gewaardeerde klanten.

1
2017
2017

Empteezy Italia ervaart verandering als de familie Messina doorgaat naar nieuwe ondernemingen, wat het omarmen van verandering en evolutie door Empteezy illustreert.

2020
2020

De aanpasbaarheid van Empteezy komt tot uiting in Empteezy GmbH, een webverkoopbedrijf dat opereert vanuit zijn magazijn en het digitale landschap omarmt.

5
2023
2023

Empteezy Iberica zet een gedurfde stap door te verhuizen naar een nieuwe locatie en zijn magazijn te verdubbelen, zich voor te bereiden op een grotere capaciteit en om staalproducten in eigen huis te gaan produceren.

Nu!
Welkom bij Emtez

Emtez omarmt een nieuw hoofdstuk en herpositioneert zichzelf als Emtez, wat zijn groei, dynamiek en voortdurende toewijding aan innovatie en klanttevredenheid symboliseert. Nu werkend als één verenigde groep, is Emtez in staat om verbeterde expertise, verbeterde productieprocessen, een uitgebreid productassortiment, evenals lagere verzend- en bestelkosten aan zijn klanten aan te bieden.

Onze Visie

Om de wereld en werkomgeving van morgen veiliger en schoner te maken dan die van vandaag.

Bij Emtez staat onze toewijding aan kwaliteit, veiligheid en het milieu centraal in onze activiteiten. We zijn er trots op dat meer dan 80% van onze producten deskundig ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd worden in eigen huis. En om een eersteklas kwaliteit en veiligheid te waarborgen voor onze gewaardeerde klanten, geven we prioriteit aan de inkoop van hoogwaardige Europese materialen.

Een uitgebreide levenscyclusanalyse maakt deel uit van ons ontwikkelingsproces. Dit programma begint met de efficiënte inkoop van grondstoffen, omvat milieuoverwegingen gedurende het hele productieproces en omvat verantwoorde praktijken voor afvalrecycling. We handhaven strikte maatregelen om elke vorm van schade of vervuiling van lokale land- en wateromgevingen te voorkomen. En we verbeteren voortdurend onze normen voor arbeidsveiligheid en gezondheid, met certificeringen zoals ISO 9001, ISO 14001 en ISO 45001.

Emtez is volledig toegewijd aan niet alleen het leveren van uitzonderlijke producten, maar ook aan het beschermen van de wereld die we thuis noemen.

Onze Missie

Om de industrie vooruit te helpen, garanderen we dat we uw one-stop-shop zijn voor de hoogste kwaliteit, branchecompatibele, innovatieve ontwerp- en fabricageoplossingen voor zowel op maat gemaakte als standaard veiligheids- en opslagoplossingen.

Onze toewijding om onze beloften na te komen, betekent dat onze producten gegarandeerd op tijd worden geleverd volgens de afgesproken levertijd.

Kwaliteit is de hoeksteen van ons bedrijf. We begrijpen de cruciale rol die onze oplossingen spelen bij het waarborgen van veiligheid, efficiëntie en productiviteit in uw operaties. Daarom laten we geen steen onberoerd bij het vervaardigen van producten die niet alleen voldoen aan, maar de normen van de industrie overtreffen. Ons team van experts streeft er voortdurend naar te innoveren en voorop te blijven lopen op het gebied van geavanceerde ontwerp- en productiecapaciteiten. Of het nu gaat om een uniek maatwerkproject of een product van de plank, u kunt erop vertrouwen dat Emtez de beste oplossingen in zijn klasse levert.

Onze toewijding aan u gaat verder dan alleen het leveren van uitstekende producten. We begrijpen het belang van het nakomen van onze leveringsbeloften aan u, en elke collega bij Emtez streeft ernaar uw verwachtingen te overtreffen, of het nu gaat om productkwaliteit of tijdige levering. Naarmate we vooruitgaan, zal Emtez blijven investeren in onderzoek, ontwikkeling en op de klant gerichte product- en serviceoplossingen om onze positie als marktleider te behouden. We danken ons succes aan uw voortdurende steun, vertrouwen en partnerschap, en we zullen er altijd naar streven uw verwachtingen te overtreffen.

David Byrne, Groep CEO

Senior Management Team

David

David Byrne

Groep CEO

Jon-Headshot

Jon Hazlewood

Groep CFO

john mason

John Mason

Groep Sales directeur

Andrew

Andrew Radley

Groep Inkoopdirecteur

Country Managers

Christian

Christian Dornhaus

Managing Director | Emtez GmbH, Germany & Emtez Benelux, Belgium

joran

Joran Vuylsteke

Sales Representative | Emtez Benelux, Belgium

IMG_5069-1

Carla Cleppe

Interne Sales

Veiligheid mag geen bijzaak zijn.

Om er te zijn voor jouw mensen, jouw verantwoordelijkheden op te nemen en jouw activiteiten te verbeteren, neem vandaag nog contact op met ons deskundige team.

CTA.V1