Skip to content

Absorptiematerialen

Kwalitatief hoogwaardige absorptiematerialen geproduceerd in Europa

Onze geavanceerde faciliteiten in Wisches, Frankrijk en Livingston, Schotland, produceren jaarlijks meer dan 1000 variaties van industriële absorptiematerialen. De toewijding van Emtez aan kwaliteit is in overeenstemming met zowel nationale als Europese regelgeving, waarbij de nadruk ligt op milieubescherming en vermindering van vloeibare verontreiniging.

absorbents

Materiële Excellentie: 100% polypropyleen absorptie materialen

Onze absorberende producten, intern vervaardigd, worden uitsluitend gemaakt van polypropyleen, een materiaal dat bekend staat om zijn uitzonderlijke fysieke eigenschappen. Met een hoge natuurlijke absorptiecapaciteit is polypropyleen de optimale keuze voor het vervaardigen van onze industriële absorptiematerialen. Deze absorptiematerialen kunnen meerdere keren hun eigen gewicht aan vloeistof absorberen.

Polypropyleen vertoont opmerkelijke weerstand en aanpassingsvermogen bij verhoogde temperaturen. Deze unieke eigenschap zorgt ervoor dat onze absorptiematerialen niet ontbranden bij hoge temperaturen; in plaats daarvan ondergaan ze samentrekking gevolgd door smelten.

Absorptieassortiment

Waar worden industriële absorptiematerialen voor gebruikt?

 

Er zijn twee hoofdfuncties die worden vervuld door absorptiematerialen: morsingspreventie en morsingsreactie. Ons diverse assortiment aan absorptiematerialen kan een zeer effectieve oplossing bieden voor het snel en veilig bevatten en absorberen van verontreinigende stoffen, gevaarlijke stoffen en giftige vloeistoffen. Dit beschermt niet alleen het welzijn van je medewerkers, maar beschermt ook het milieu tegen mogelijke schade.

 

  • Verbetert de veiligheid door uitglijden, struikelen en vallen te voorkomen.

  • Vermindert het risico op water- en bodemverontreiniging.

  • Beschermt het milieu tegen mogelijke schade.

  • Stopt effectief de verspreiding van gevaarlijke vloeistoffen.

  • Minimaliseert de inhalatie van gevaarlijke producten, waardoor een veiligere werkomgeving wordt gegarandeerd.

Welke soorten absorptiematerialen zijn beschikbaar?

maintenance

Onderhoud (Alle vloeistoffen)

Gekenmerkt door hun grijze kleur, bieden onze onderhoudsabsorptiematerialen een ideale oplossing voor het aanpakken van algemene schoonmaakproblemen en zijn ze goed geschikt voor een breed scala aan industriële toepassingen en verschillende soorten vloeistoffen.

Speciale absorptiematerialen

Emtez Absorbent Booms zijn onmisbare gereedschappen voor morsingsreactie. Deze speciaal ontworpen maritieme barrières excelleren zowel in het bevatten als in het absorberen, en behouden hun effectiviteit zelfs wanneer ze verzadigd zijn.

Gemaakt van zuivere polypropyleenvezels, zorgen deze booms voor drijfvermogen zelfs nadat ze watergedragen koolwaterstoffen hebben geabsorbeerd, dankzij de van nature hydrofobe eigenschappen van polypropyleen. Het lichtgewicht ontwerp, snelle verbinding en eenvoudige hantering dragen verder bij aan een snelle en efficiënte reactie op morsingen.

absorbents boom1

Hoe selecteer je het juiste absorptiemateriaal?

Neem contact met ons op.

Voor persoonlijke begeleiding bij het kiezen van de juiste absorptiematerialen voor jouw behoeften en organisatorische vereisten, neem contact op met ons team van experts. Vul eenvoudig het onderstaande formulier in, en we nemen contact met je op om de benodigde hulp te bieden.

Download de Emtez Product Catalogus

Verken onze gratis catalogus om de gereedschappen en apparatuur te vinden die je nodig hebt om vandaag je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

CTAs 1000 x750  (7)

Ontdek meer over Absorptie-oplossingen!

Voor meer informatie over onze absorptie-oplossingen of persoonlijk advies over de meest geschikte opties voor jouw bedrijf, aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met ons team van experts.