Skip to content

Absorptiematerialen

Absorptiematerialen

Empteezy heeft een ruim assortiment aan absorptiemateriaal. Dit gaat van absorberende vezels tot absorptiekorrels en absorptie voor het wateroppervlak. Naast de producten hebben we ook de kennis en ervaring om u verder te helpen met heel wat problemen.

Welk absorptiemateriaal gebruiken?

Afhankelijk van de situatie gebruikt u beter absorberende korrels , absorberende vezels of een ander absorptiemateriaal. Bijvoorbeeld bij olie- of benzinesporen op de openbare weg is het aangeraden om absorberende korrels te gebruiken. Dit absorptiemateriaal kan laagjes oliesporen uit een oneffen ondergrond opnemen. Op beton en asfalt is dit dus zeer handig. Bovendien verdwijnt ook het slipgevaar.

Vroeger werd een absorptiemateriaal zoals absorberende korrels vaak pas gebruikt nadat er effectief sprake was van een lekkage. Maar in sommige gevallen kan men eigenlijk ook preventief al een absorptiemateriaal gebruiken. Op die manier zal er minder tijdverlies zijn als er effectief wordt gemorst. Verder is het ook gewoon een stuk veiliger.

Absorptiemateriaal wateroppervlak

Empteezy biedt niet alleen oplossingen voor olieverontreiniging op grondoppervlakken, maar ook voor op het wateroppervlak. Absorberende vezels of oliekeerschermen kunnen er voor zorgen dat olielekkages ingedamd en beperkt worden.

Bij Empteezy beschikken we over een ruim gamma aan absorptiematerialen voor wateroppervlakken. Zo hebben we oliekeerschermen en slibschermen. Een drijvend oliekeerscherm kan bijvoorbeeld gebruikt worden in een noodgeval. Oliën kunnen op die manier ingeperkt worden en zo kan verdere verontreiniging worden vermeden.

Wilt u nog meer weten over de absorptiematerialen die we aanbieden bij Empteezy?
Neem dan vrijblijvend contact op met ons.