Skip to content

Emtez verwerft specialist in oplossingen voor overstromingsbeheer Fluvial Innovations

Bescherm uw personeel, panden en het milieu met onze nieuwe reeks gespecialiseerde oplossingen voor overstromingsbeheer, beschikbaar via onze overname van Fluvial Innovations.

In 2021 eiste zomerse overstromingen in Centraal- en West-Europa ten minste 212 levens, waarmee het de dodelijkste weer gerelateerde overstroming in Europa was in meer dan 50 jaar volgens het ECDC (Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding).

Voorspellingen over klimaatverandering vergroten dit risico voor veel regio's in heel Europa, aangezien de wereldwijde zeespiegel stijgt, overstromingsvlaktes afnemen en algemene trends naar verstedelijking zowel de waarschijnlijkheid als de ernst van voorspelde overstromingen in het Verenigd Koninkrijk en over het hele continent vergroten.

Met het risico komt de noodzaak van beleid en processen om ertegen te beschermen. Het WHO Regionaal Bureau voor Europa categoriseert maatregelen om de gezondheid van de bevolking te beschermen tegen overstromingen in preventie, paraatheid, respons en herstel. Onze recente overname van specialist in oplossingen voor overstromingsbeheer, Fluvial Innovations, biedt onze klanten in heel Europa toegang tot apparatuur over dit hele scala aan maatregelen om hen de bescherming te bieden die ze nodig hebben.

0.5m high floodstop reservoir

Een robuuste oplossing voor toenemend risico

Sinds 2006 hebben de specialistische overstromingsbarrières en omleiders van Fluvial Innovations huizen, bedrijven en lokale overheden over vele kilometers beschermd voor honderden klanten over de hele wereld.

Naarmate het risico op overstromingen is toegenomen, zijn traditionele verdedigingsmaatregelen zoals zandzakken ongeschikt gebleken. Zandzakken lekken namelijk excessief. Ze zijn lastig te hanteren bij het plaatsen, bieden weinig waar voor je geld en zijn onbetrouwbaar wanneer je ze het meest nodig hebt.

Ontwikkeld door oprichter en directeur Simon Phelps vanuit een passie om echt een verschil te maken voor iedereen die de pijn van waterschade ervaart, bieden de gepatenteerde barrières en omleiders van Fluvial Innovations een robuust maar elegant alternatief dat deze uitdagingen oplost.

In 2018 koos Hare Majesteit de Koningin Fluvial Innovations Ltd als winnaar van de Queen's Award for Enterprise voor Innovatie. De Queen's Award for Enterprise staat wereldwijd bekend als een keurmerk van uitmuntendheid. Het is de hoogste officiële onderscheiding in het Verenigd Koninkrijk voor Britse bedrijven.

Oplossingen die geschikt zijn voor elke omgeving

De belangrijkste oplossingen van Fluvial Innovations omvatten de bekroonde Floodstop, FloodFence en FloodBlock™ productlijnen. Deze modulaire barrières vullen zich daadwerkelijk met stijgend water bij een overstroming om te voorkomen dat het water zich verspreidt naar aangewezen gebieden.

Elke productlijn biedt overstromingsbarrière-oplossingen in een breed scala aan vormen, maten en materialen om elke omgeving te passen, inclusief:

  • Gemakkelijk te monteren Floodstop barrières die snel kunnen worden ingezet om elke opening of gebied te beschermen tegen stijgend overstromingswater, zonder bouten of bevestigingen nodig te hebben.

  • Leid stromend water weg van een gebied met de FloodFence Water Diverter, een (lichtgewicht) oplossing die, net als de Floodstop barrières, snel kan worden ingezet.

  • Bescherm de ingangen van je eigendom met een deur overstromingsbarrière, aanpasbaar aan de afmetingen van je deur en drukpassend - geen bevestigingen nodig.

  • Een garage overstromingsbarrière biedt hetzelfde beschermingsniveau voor bredere openingen zoals garages of gebieden waar je mogelijk roldeuren hebt geïnstalleerd.

  • Aquastop modulair biedt het hoogste beschermingsniveau, bijvoorbeeld voor werkplaatsingangen. Dit systeem bestaat uit modulaire planken en vereist vooraf bevestigde beugels.

Floodstop saving properties

Meer beschermen dan alleen je mensen

Het sterkste zakelijke argument voor dit soort oplossingen is hun toepassing op gezondheid en veiligheid. Naast de fysieke gezondheidseffecten van een overstroming, zoals verdrinking of letsel, vergroot een overstroming het risico op infectieziekten. Overstromingswater dat blijft staan kan een broedplaats worden voor muggen, die zelf ziekteverwekkers kunnen zijn. Land kan instabiel worden, wat het risico op verzakking vergroot, en overstromingen kunnen leiden tot elektrische verwondingen, zowel tijdens het incident als in de periode daarna.

Maar de toepassingen van overstromingsbarrières strekken zich uit tot verder dan zorgen over gezondheid en veiligheid:

  • Een overstroming kan je operaties aanzienlijk verstoren, wat leidt tot meer downtime, schade aan apparatuur en gemiste doelen.
  • Beschadigde voorraad moet worden afgeschreven en vervangen.
  • Er kan reputatieschade ontstaan ​​als je reactie op de overstroming ontoereikend is.
  • Hoge boetes kunnen worden opgelegd als je niet voldoet aan de voorschriften voor overstromingspreventie.

Naast het beschermen van je personeel kunnen effectieve oplossingen voor overstromingsbeheer, zoals die aangeboden door Fluvial Innovations, je duizenden ponden besparen aan schade.

Floodstop in action banner hotel

Stijgend met de vloed

Productuitmuntendheid staat centraal in waar we voor staan, omdat kwaliteit voor onze veiligheid betekent, en daarop zullen we geen compromissen sluiten. De oplossingen van Fluvial Innovations zijn niet alleen innovatief; ze zijn baanbrekend in hun benadering van overstromingsbeheer en bescherming, en ze zullen een welkome aanvulling zijn op onze groeiende portfolio van veiligheids- en beveiligingsoplossingen.

1km of 0.9m Floodstop in 2020

Vanaf de eerste dag dat Simon de technologie bedacht, is Fluvial Innovations altijd een bedrijf geweest dat zich inzet voor het beschermen van eigendommen tegen de kosten en ellende die ontstaan als gevolg van overstromingen. Naarmate de wereld om ons heen verandert, kijken we ernaar uit om dat erfgoed voort te zetten, en het bereik ervan uit te breiden naar nieuwe regio's en markten, waar het het meest nodig is.