Skip to content

Opvangbakken op maat

Door een lekbak of opvangbakken op maat onder milieugevaarlijke vloeistoffen te plaatsen, kun je voorkomen dat de gelekte vloeistoffen zich over vloeren verspreiden of in de grond sijpelen.

 

Lekbakken kuipen de gelekte vloeistoffen in en voorkomen verontreiniging.

 

Welke opvangbak moet ik gebruiken?

 

     Voor bijtende en corrosieve producten adviseren wij een opvangbak van polyethyleen. Empteezy vervaardigt standaard PE opvangbakken en biedt oplossingen aan op maat.

 

     Licht ontvlambare vloeistoffen kunnen veilig worden geplaatst op een metalen rooster dat met de grond is verbonden als statische elektriciteit een probleem wordt. De metalen opvangbakken van Empteezy, die in Frankrijk worden vervaardigd, zijn verkrijgbaar in een groot aantal standaardmaten en kunnen ook op maat worden gemaakt.

 

     Voor andere producten kun je kiezen uit een lekbak voor chemicaliën of opvangbakken olie. Bij Empteezy kunnen we je precies bieden waar je naar op zoek bent. Bekijk hier ons ruime assortiment standaard opvangbakken en op maat oplossingen. Ons bedrijf produceert een groot aantal oplossingen.

Welke capaciteit heb moet ik voorzien?

 

Hoewel er geen Europese richtlijn is die de opvangvolumes regelt, hebben veel landen hun eigen regelgeving. De VLAREM II-wetgeving (artikel 5.17.4.3.7,) in België, speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven als burger of inwoner van Vlaanderen.

 

In Nederland geldt de PGS15.

 

Samenvattend:

 

Opslaglocaties in beschermde gebieden zoals waterwingebieden of natuurreservaten: op deze plaatsen moet je een volledig insluitingsvolume voorzien voor alle gevaarlijke stoffen, d.w.z. 100% van de totale opgeslagen hoeveelheid.

 

Opslagplaatsen buiten een beschermde zone of een waterwingebied: in deze zone moet je een opvangvolume voorzien dat gelijk is aan 10% van de totale hoeveelheid die zal worden opgeslagen, maar met een capaciteit van ten minste 100% voor elke container.

 

 

Soorten opvangbakken

 

De meest voorkomende ontwerpen zijn:

 

     Opvangschalen voor het opbergen van kleine emballages in rekken, kasten en andere structuren

 

     Lekbakken voor het opvangen van vloeistoffen uit vaten en IBC's

 

     Inhang opvangbakken die onder en in rekken worden geplaatst,

 

 

Onderhoud van de standaard en op maat opvangbakken

 

Om de levensduur van de opvangbakken op maat te waarborgen, is het belangrijk ze na elk lek of druppel te legen en schoon te maken.

 

Tip: Dek de opvangbakken op maat af met absorberende doeken, zodat lekken tijdig kunnen worden opgevangen.

 

 

Wenst u meer informatie hieromtrent, contacteer ons.

 

📞 +32 51 63 68 54 

✉ renee@empteezy.be