Skip to content

Hoe Lithium-Ion batterijen veilig stockeren en laden?

                           

Om de veiligheid van mensen en goederen te waarborgen, hebben we een veilige oplossing voor lithium-ion batterijen veilig te stockeren en opladen ontwikkeld. Lithium-ion batterijen hebben verschillende risico eigenschappen. De meest voorkomende ‘thermal runaway’ kan worden veroorzaakt door een stijging van de temperatuur, een schok of een probleem van het samenstellen van de batterij.

Odoo afbeelding en tekstblok

Het gevolg is dat de batterijen gevaren met zich mee brengt en brand kan veroorzaken.                     

Op basis van onze standaard brandwerende kasten EN14470-1, versie 90 minuten, bieden wij een assortiment kasten, met verschillende groottes, aan om te voldoen aan de uiteenlopende opslagbehoeften van batterijen.

De lithium opslag kasten kunnen optioneel worden uitgerust met geperforeerde legborden. We bieden de mogelijkheid om batterijen op te laden in de kast. Dit kan via voedingsstrips per legbord of een doorvoer voor stroomvoorziening .

De brandwerendheid van onze kasten (105 minuten bij de Europese test) garandeert maximale veiligheid. Het is echter mogelijk om de opslag verder te beveiligen door optionele oplossingen toe te voegen, zoals:

 

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

FirePro blussysteem geactiveerd middels temperatuur detectie

Een interne veiligheidsblusser te voorzien (EX100LI). Het droogaerosol blussysteem wordt aan de hand van temperatuurdetectie geactiveerd. .

                   
Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

FirePro blussysteem geactiveerd middels rookdetectie

Of de brandblusser EX100LI met een alarm set. Dit omvat een hoorbaar en zichtbaar alarm, de rookmelder en de bedieningskast (alles onder de ref. VIG100). Het droogaerosol blussysteem wordt aan de hand van rookdetectie geactiveerd.

                   

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen                    


BWLIT2

90 min. brandwerende kast 
Inclusief doorvoer voor stroomvoorziening en 4 legborden.

+ droogaerosol blussysteem geactiveerd middels rookdetectie met alarmsysteem voorzien van audio/visueel alarm en mogelijkheid om aan te sluiten op uw bestaande brandcentrale.

Bij een gebluste accu is de brand tijdelijk onder controle en kan de brandontwikkeling opnieuw geactiveerd worden. De combinatie van brandwerendheid, blussen en alarm bij de BWLIT2 is de ideale combinatie om brand bij lithium ion batterijen onder controle te houden.

                   

                        Voor meer informatie over opslag Lithium-Ion batterijen,

                        Contacteer ons vrijblijvend !

                       #Opslaglithiumionbatterijen