Skip to content

Efficiënte Voedselopslag met Grote Capaciteit: Hoe Walk-in Opslagruimtes Optimale Omstandigheden Handhaven

Ongeacht de omvang van uw voedselproductieactiviteiten kunnen walk-in opslageenheden uw producten vers houden, uw categorieën gescheiden houden en uw activiteiten voldoen aan de voorschriften.

In de voedselproductie wordt het steeds uitdagender om voedselproducten en grondstoffen veilig en in overeenstemming met de voorschriften op te slaan naarmate uw activiteiten groeien.Food manufacturing

Innovatieve oplossingen voor dit eeuwenoude probleem komen voortdurend naar voren, van temperatuurregistratieapparaten zoals dataloggers die werken op Internet of Things (IoT) technologie tot gesplitste temperatuur-gecontroleerde voertuigen die veiliger en efficiënter bevroren/gekoeld transport bevorderen.CS6-1

"De belangrijkste prioriteit voor voedselproducenten is ervoor zorgen dat hun producten gezond en veilig consumeerbaar bij klanten terechtkomen," schrijft Food Safety Tech. "Een van de belangrijke factoren voor veiligheid is het handhaven van de juiste temperatuur tijdens opslag en transport."

Voor fabrikanten die proberen dit operationele probleem op grote schaal te beheren, zijn walk-in opslageenheden een van de oplossingen. Ontdek in het artikel van deze week hoe deze gespecialiseerde opslagkasten grote fabrikanten met aanzienlijke voorraadniveaus helpen om voedselproducten in optimale staat te houden.

For Voor een diepgaande blik op naleving van opslagoplossingen, klik hier om uw exemplaar van onze nieuwe gids 'Het opbouwen van een effectieve veiligheidsstrategie: Belangrijke overwegingen om het risico te verminderen en de bedrijfsvoering te stimuleren' te downloaden.

A challenge that scales

Voor een sector die wordt geregeerd door bederfelijke producten met een beperkte houdbaarheid, zijn de uitdagingen op het gebied van veilige voedselopslag verrassend altijd relevant:

    • Voedselproducten moeten op de juiste temperatuur worden bewaard.
    • Voedselproducten mogen niet worden bewaard na hun houdbaarheidsdatum.
    • Voedselproducten moeten worden opgeslagen op een manier waarbij ze niet het risico lopen om te worden gekruiscontamineerd.

Als het gaat om gezondheids- en veiligheidsregels, bepalen deze drie bijna dagelijks hoe bijna elk voedingsproduct wordt opgeslagen in het Verenigd Koninkrijk. Voor kleinere fabrikanten, met beperkte voedingsproducten/grondstoffen ter plaatse, zijn ze gemakkelijk te voldoen met standaard temperatuur-gecontroleerde eenheden uit de sector.

Maar wat te denken van grote fabrikanten met grote hoeveelheden voedingsproducten en een breed scala aan grondstoffen, allemaal die op specifieke temperaturen moeten worden opgeslagen zonder risico op besmetting?

Maak kennis met de walk-in opslagoplossing:CS6-2


Hoe walk-in opslagruimtes zorgen voor veilige opslag van voedselproducten

Als het gaat om het opslaan van voedselproducten, bieden walk-in opslagruimtes verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten opslagruimtes.

Opslag met hoge capaciteit

De grootte van walk-in opslagruimtes maakt het mogelijk om grotere hoeveelheden voedsel op te slaan, waardoor bedrijven essentiële ingrediënten en benodigdheden kunnen inslaan. Dit helpt om de versheid en kwaliteit van voedselproducten te behouden, aangezien ze in bulk kunnen worden opgeslagen, waardoor de noodzaak voor frequente aanvulling wordt verminderd.

Effective temperature control

Walk-in opslagruimtes zijn ontworpen met temperatuur- en vochtigheidsregeling, waardoor het voedsel gedurende langere perioden onder optimale omstandigheden blijft. Dit speelt een cruciale rol bij het behouden van de veiligheid van voedselproducten, aangezien het handhaven van de juiste temperatuur de groei van schadelijke bacteriën voorkomt.

Organisatie op grote schaal

De ruime indeling van walk-in opslagruimtes maakt een betere organisatie en gemakkelijke toegang tot verschillende voedingsmiddelen mogelijk, waardoor het risico op kruisbesmetting wordt verminderd en ervoor wordt gezorgd dat voedsel veilig blijft voor consumptie.

Over het algemeen bieden walk-in opslagruimtes de benodigde ruimte, temperatuurregeling en organisatie om de versheid, kwaliteit en veiligheid van voedselproducten effectief te handhaven.

CS6-3

Alle walk-in opslagruimtes moeten gemakkelijke toegang bieden, waardoor het risico op een ongeluk wordt verminderd.

Het gescheiden houden van voedselproducten en chemicaliën

Chemische verontreiniging vormt een groot risico voor voedselproductieactiviteiten. Er bestaan gespecialiseerde oplossingen om fabrikanten te helpen hun producten gescheiden te houden van eventuele chemicaliën die op locatie worden gebruikt en opgeslagen.

Chemische opslagkasten spelen een essentiële rol bij het voorkomen van besmetting van zowel voedselproducten als grondstoffen door chemicaliën die giftig, corrosief, bijtend of anderszins schadelijk kunnen zijn. De operationele risico's die gepaard gaan met het hanteren en opslaan van dit soort chemicaliën zijn niet uniek voor de voedingsmiddelenindustrie, maar in een sector waar producten specifiek zijn ontworpen voor menselijke consumptie, zijn de risico's aanzienlijk verhoogd.

Een belangrijk kenmerk van gespecialiseerde chemische opslagoplossingen is hun opvangbak. Deze kamer, onder de opslagruimte geplaatst, is ontworpen om eventuele vloeistoffen die kunnen lekken, druppelen of morsen op te vangen, waardoor wordt voorkomen dat ze het milieu en eventuele voedselproducten in de buurt besmetten.

CS6-4

Deze opslagruimtes zijn geschikt voor het opslaan van oliën, verf, inkt, chemicaliën, poeders, smeermiddelen en meer, met voldoende ruimte voor kleinere containers en vaten.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in: Als de hitte u te veel wordt: het belang van brandwerende opslag in de voedselproductie.


Zijn uw opslagoplossingen met u meegegroeid?

Als u recentelijk uw voedselproductie hebt uitgebreid, of als de vraag is toegenomen en u dienovereenkomstig wilt opschalen, of als u langetermijngroei verwacht, kunnen walk-in opslagoplossingen de hoogwaardige capaciteiten bieden die u nodig heeft om de productie uit te breiden met minimale verstoring.

Wij bieden volledig op maat gemaakte walk-in oplossingen die geschikt zijn voor elke omgeving in de voedselproductie. Werk samen met ons team van ervaren ingenieurs om een oplossing te ontwerpen en te ontwikkelen die geschikt is voor uw locatie.

CBS2

We leveren ook een "economy" reeks van walk-in units in de vorm van onze MDL2M, MDL3M en MDL4M units. Deze voldoen volledig aan de UK-regelgeving en worden geleverd met een garantie van 12 maanden. Met deze modellen is schapruimte beschikbaar als optionele extra.Emtez MDL
Onze Chemstor Walk-in Stores worden ook op maat gemaakt, dus welke chemicaliën uw locatie ook opslaat en welke ruimte uw locatie beschikbaar heeft, wij kunnen een oplossing voor u leveren. Gemaakt van mild staal, de opvangbak is volledig naadgelast en voorzien van verzinkte stalen palletkanalen. Het voldoet volledig aan alle huidige UK-regelgeving met betrekking tot opvangbakcapaciteit.

CS3 Chemstore

Het is niet zo dat de opslagvereisten rond voedselproductie veranderen naarmate uw activiteiten groeien. Ze worden gewoon steeds uitgebreider. Verminder verstoringen naarmate u opschuift en behoud controle over uw activiteiten met een opslagoplossing met hoge capaciteit, zoals een walk-in opslagsysteem.

Om uw exemplaar van onze nieuwe catalogus met stalen plankcontainers, walk-in containers en grote opslag voor gevaarlijke stoffen te downloaden, klik op de knop hieronder.