Skip to content

Als de hitte te veel wordt: het belang van brandwerende opslag in voedselproductie

Brandwerende opslag is een duidelijk voorbeeld van een proactieve maatregel die voedings- en drankfabrikanten kunnen nemen om het risico te verminderen en de veiligheid van hun activiteiten te verbeteren.

Nu de verzekeringskosten voor veel voedsel- en drankfabrikanten stijgen, met name als gevolg van "een reeks aanzienlijke brandverliezen [...] in de VS, Australië en het VK," is het belangrijker dan ooit dat bedrijven die vandaag de dag actief zijn, kunnen aantonen dat ze alle verantwoordelijke maatregelen hebben genomen om het risico op brand en brandgerelateerde verliezen te verminderen, zodat ze gunstig worden bekeken in geval van een claim.Food manufacturing 3

In een sector die bekend staat om zijn gekoelde opslagvereisten, staat een brandclassificatie misschien niet bovenaan uw lijst met prioriteiten bij het onderzoeken van nieuwe opslagoplossingen. Maar het voortdurende risico op brand in voedselproductieomgevingen, in combinatie met recente prijsstijgingen van verzekeringen, betekent dat brandwerende eenheden een groot verschil kunnen maken voor uw operationele kosten.CS1FR-3

In de voedings- en drankenindustrie, hoe houdt brandwerende opslag uw operaties veilig? Waar moet u naar kijken en hoe kunt u de juiste oplossingen vinden voor uw productie?

Voor een diepgaande blik op naleving van opslagoplossingen, klik hier om uw exemplaar van onze nieuwe gids 'Het opbouwen van een effectieve veiligheidsstrategie: Belangrijke overwegingen om het risico te verminderen en de bedrijfsvoering te stimuleren' te downloaden.

Als je niet tegen de hitte kunt...

Productieomgevingen lopen een hoog risico op brandgerelateerde incidenten, ongeacht in welke sector ze opereren. In juni van dit jaar waren brandweerlieden in Bramley, VK, aanwezig bij een brand in een kunststoffabriek. Eerder deze maand legden dramatische dronebeelden de omvang vast van een brand die uitbrak in een fabriek in Newport, waarbij rook boven de stad opsteeg.

CS1FR-2

In de voedings- en drankensector kunnen brandrisico's worden geïdentificeerd in de hele productielijn, die allemaal zorgvuldig moeten worden beheerd om de veiligheid van zowel werknemers als de faciliteit te waarborgen.

  • Een van de belangrijkste brandrisico's in deze omgeving is de aanwezigheid van brandbare materialen zoals oliën, vetten en brandstoffen die worden gebruikt in kook- en verwerkingsapparatuur. Deze stoffen kunnen gemakkelijk ontbranden als ze niet goed worden behandeld of als er een storing is in de apparatuur, wat het belang benadrukt van routinematig onderhoud en servicewerkzaamheden.

  • De ophoping van stof, vooral in gebieden waar droge ingrediënten worden verwerkt, vormt ook een aanzienlijk brandgevaar. Stofdeeltjes kunnen in de lucht komen en ontbranden als ze worden blootgesteld aan een vonk of warmtebron. Het is cruciaal voor voedselproducenten om strikte schoonmaakpraktijken toe te passen om de ophoping van stof te minimaliseren en regelmatig hun apparatuur schoon te maken en te onderhouden om potentiële brandincidenten te voorkomen.

  • Naar aanleiding van de recente reeks branden gemeld door voedsel- en drankenfabrikanten, wordt een goedkoop, lichtgewicht constructiemateriaal dat veel wordt gebruikt in de industrie als bouwmateriaal, beschuldigd: "uitgebreide polystyreen (EPS) panelen worden al tientallen jaren wereldwijd gebruikt door de voedings- en drankenindustrie vanwege hun isolerende eigenschappen. Echter, EPS is extreem brandbaar en is betrokken geweest bij een aantal spraakmakende branden in voedselproductiefabrieken."

Door deze brandrisico's te identificeren en aan te pakken, kunnen voedselproducenten de veiligheid van hun werknemers waarborgen en hun faciliteiten beschermen tegen mogelijke verwoestende branden. Naast routinematig onderhoud en zorgvuldig schoonmaken, is brandwerende opslag een essentieel onderdeel hiervan.


...investeer in brandwerende opslageenheden.

Brandwerende opslageenheden spelen een cruciale rol bij het verminderen van het risico en de impact van brandgerelateerde incidenten voor voedselproducenten. Deze speciaal ontworpen eenheden zijn gebouwd met materialen die zijn getest en gecertificeerd om hoge temperaturen en vlammen te weerstaan.CS1FR-1

Door een barrière te bieden tussen de brand en de opgeslagen goederen, helpen deze eenheden bij het voorkomen van de snelle verspreiding van brand, waardoor brandweerlieden meer tijd krijgen om de vlammen onder controle te brengen en te blussen.

Daarnaast zijn brandwerende opslageenheden vaak uitgerust met geavanceerde brandonderdrukkingssystemen, zoals sprinklers en alarmsystemen, waardoor hun vermogen om branden te bevatten en te blussen verder wordt verbeterd. Dit beschermt niet alleen de waardevolle voorraad en apparatuur, maar waarborgt ook de veiligheid van werknemers en vermindert het potentieel voor aanzienlijke financiële verliezen.

Met hun verbeterde vuurbestendige eigenschappen zijn brandwerende opslageenheden een essentiële investering voor voedselproducenten die niet kunnen omgaan met de hitte die gepaard gaat met brandincidenten.

Stap binnen in veiligere opslag met onze brandwerende oplossingen.

Combineer de voordelen op het gebied van gezondheid en veiligheid van walk-in opslag en gebundelde opvang met 60 minuten brandbescherming met behulp van ons assortiment brandwerende walk-in opslagruimtes.CS1FR-4

Wij bieden opslagruimtes aan die geschikt zijn voor 72 containers met vloerruimte (CS2FR) of 108 containers met vloerruimte (CS6FR). Beide units worden op aanvraag geproduceerd en kunnen worden aangepast aan uw locatie en toepassing.

  • Een opgerolde holle gelaste frame creëert een sterke structuur. De wanden, scharnierende deuren en het dak zijn gevuld met Rockwool Firebatt isolatie en bedekt met plaatstaal om een brandwerendheid van één uur te bieden.  • Een volledig naadgelaste opvangbak, met geprofileerde ribversterkers, creëert een opvanggebied in geval van een morsing, en basisplaten voorkomen contact met de grond. Hoge en lage ventilatieopeningen voorzien van intumescente elementen (zie hieronder) laten lucht circuleren.


  • Intumescente elementen zetten daadwerkelijk uit bij brand, waardoor de ventilatieopeningen worden afgesloten. Dit gebeurt bij temperaturen boven 150°C.

Voor meer informatie over onze brandwerende units, zie hier.

Naarmate steeds meer voedsel- en drankfabrikanten brandincidenten melden, en verzekeringsmaatschappijen passende maatregelen nemen, kunt u een sterke zakelijke argumentatie maken voor investeringen in brandwerende opslagoplossingen nu. Ja, het zijn die bedrijven die in staat zijn om de stappen te laten zien die ze hebben genomen om hun panden te beschermen die het meest gunstig overkomen bij het indienen van een claim. Maar brandrisico's bedreigen meer dan alleen de financiën van uw bedrijf.

Investeer in oplossingen die ook de veiligheid van uw mensen waarborgen, zodat u en al uw werknemers de hitte kunnen doorstaan ​​- althans, zolang het hen kost om veilig uit de keuken te komen.

Klik op de knop hieronder om uw exemplaar van onze nieuwe catalogus te downloaden met stalen plankcontainers, walk-in containers en grote opslag voor gevaarlijke stoffen.