Skip to content

Inhoud van een Spill Kit: Welke kit moet ik kiezen voor mijn toepassing?

Bij een lekkage en calamiteit is het van belang dat u over de juiste Spill kit beschikt. De inhoud, uitrusting en voldoende opgeleid personeel is cruciaal bij het optreden van een lekkage.

Of u nu al een rampenbestrijdingsplan hebt of op het punt staat het proces te beginnen, het is de moeite waard om terug te gaan naar de basis om ervoor te zorgen dat u uw locatie als geheel begrijpt. De inhoud van de Spill kit is essentieel voor het succes van het indammen of opruimen van een lekkage.

Bij Empteezy bieden wij vier soorten Spill kits aan, ontworpen voor verschillende situaties:

  • Kit voor het morsen van lichaamsvloeistoffen

Things to Remember

  • Het is van belang dat de Spill kit zich op de juist plaats bevindt. De Spill kit mag niet  te ver van het lek bevinden, maar ook ver genoeg, zodat u alle calamiteiten kunt indammen

  • Een veel voorkomende fout is dat de kit te groot is. Denk eraan: de grootte van de kit moet afgestemd zijn op de mogelijke lekkage. Voorzie Bij het plan van aanpak dat bij grotere lekkages kits uit andere gebieden gebruikt kunnen worden. 

  • Bijvoorbeeld, bij een lekkage van een vat van 205 l l, heeft u geen Spill kit nodig met een absorptie capaciteit van 205 l. Aangezien u het vat waarschijnlijk met het gat naar boven zult rollen of het gat op de een of andere manier zult dichten, verliest u in werkelijkheid tot 40% . Een Spill kit van ongeveer 90ltr capaciteit ondersteund door andere kits op de site zou meer dan voldoende zijn.

De inhoud van een Spill Kit kan bestaan uit een reeks van onderstaande producten:

  • Afdichtingsmiddelen voor vaten, zoals klei, houten deuvels of afdichtriemen.

  • Vloeistof barrières om lekkages op een gecontroleerde manier af te leiden/vast te houden.

  • Afdichtingen voor afvoerkanalen.

  • Veiligheidsdouche voor het personeel dat bij het lekkage betrokken is.

Onlangs hebben wij onze catalogus gelanceerd, die u nu kunt downloaden.

De catalogus staat boordevol tips, trucs en informatie over onze nieuwste producten en is de perfecte gids om u te helpen een veilige spill kit samen te stellen en ervoor te zorgen dat u de juiste producten hebt voor uw specifieke toepassingen.

Wenst u een papieren versie? 

 

Ontdek nu ons assortiment Spill Kits. Of kom meer te weten over Spill Control.