Skip to content

Oktober = borstkankermaand

Oktober = borstkankermaand

Empteezy steunt deze oktobermaand met trots de borstkankermaand. Wij doneren €10,00 aan Think Pink bij elke roze BP4L opvangbak die wordt verkocht.

Iedereen kent misschien iemand in zijn of haar omgeving die de strijd met borstkanker aangaat. Daarom is het zo belangrijk dat we allemaal samen onze schouders zetten onder preventie en bestrijding van de meest voorkomende kanker bij vrouwen.

Door deze sensibiliseringscampagne willen we enerzijds vrouwen stimuleren om zich tijdig te laten screenen op borstkanker. Anderzijds willen we een emotionele steun zijn voor alle lotgenoten die de strijd aangaan of lotgenoten herdenken die er jammer genoeg niet meer zijn.

Nergens krijgen meer vrouwen borstkanker dan in België, relatief gezien. Tegelijk wordt de kans dat je de ziekte overleeft wel alsmaar groter. We kunnen niet veronderstellen dat wij borstkanker meteen de wereld uit kunnen helpen, al blijft dat wel onze droom. Maar we kunnen intussen wel zorgen dat de zorg en nazorg zo goed mogelijk zijn en dat lotgenoten beseffen dat ze ook met en na hun ziekte nog een fantastisch leven kunnen hebben.