Skip to content

Plunjerkannen

JUSTRITE Metalen Plunjerkannen zijn speciaal ontwikkeld voor het veilig bevochtigen van doeken of sponzen met ontvlambare, chemische en oplosmiddelhoudende vloeistoffen. In een plunjerkan kan veilig ontvlambare en oplosmiddelhoudende vloeistoffen bewaard en gebruikt worden. Met een plunjerkan kan een doek of spons veilig gedrenkt worden met een ontvlambare vloeistof. Denk hierbij aan thinners, spoelthinners, wasbenzine, aceton, ontvetters en andere oplosmiddelhoudende vloeistoffen. Deze JUSTRITE Plunjerkannen zijn gemaakt van hoogwaardig gepoedercoat metaal die bestand zijn tegen chemische en thinnergedragen vloeistoffen.

Hoe werkt een plunjerkan?

Een plunjerkan is makkelijk, veilig en snel in gebruik. Vul de metalen plunjerkan met de bewuste vloeistof naar wens. Pak de spons of doek die je wilt gebruiken en druk deze op de schotel. Het pompsysteem is uitgerust met een veer die de vloeistof tot het schotelraster laat stijgen. Hierbij dient het schotelraster als vlamscherm, waardoor je ten alle tijden veilig en zonder gevaar kunt werken. Eventuele overbodige vloeistof valt terug in de kan op het moment dat je de doek of spons van de schotel af haalt!

Plunjerkannen in de kleur Rood & Geel

De metalen plunjerkan van JUSTRITE is te koop in de kleur Rood en Geel. De plunjerkannen zijn vervaardigd van gepoedercoat metaal dat bestand is tegen de meest chemische en agressieve vloeistoffen. Dankzij de twee verschillende kleuren kunnen meerdere plunjerkannen makkelijk uit elkaar gehouden worden. Ideaal wanneer je werkt met verschillende gevaarlijke vloeistoffen.

Metalen plunjerkan Rood

Een plunjerkan in gepoedercoat rood straalt direct gevaar uit. Dankzij de fel rode kleur herken je de plunjerkan al van een afstand. Hierdoor weet je dat je te maken hebben met eventueel gevaar of brandbare vloeistoffen. Een gewaarschuwd mens telt voor 2!

Metalen plunjerkan Geel

De plunjerkan in gepoedercoat geel is bekend op de Franse markt. De fel gele kleur valt snel op en is de kleur voor gevaar in Frankrijk. De gele kleur kan ook handig zijn op het moment dat je meerdere vloeistoffen gebruikt en deze in één oogopslag uit elkaar wilt houden.

Leverbaar in 4 groottes

JUSTRITE Metalen Plunjerkannen zijn leverbaar in 4 verschillende groottes. Afhankelijk van de hoeveelheid vloeistof die je in de plunjerkan wenst te doen, kies je de voor de gewenste grootte.

 • 500ml (125 x 133mm)

 • 1 liter (185 x 143mm)

 • 2 liter (185 x 200mm)

 • 4 liter (185 x 267mm)

Kenmerken van de JUSTRITE Metalen Plunjerkannen

 • Voorzien van gepoedercoat metaal

 • Bestand tegen alle chemische en oplosmiddelhoudende vloeistoffen

 • Voorzien van schotelraster

 • Voorzien van pompsysteem

 • Norm: certificaat FM

 • TÜV gecertificeerd

 • Leverbaar in de kleuren Rood & Geel

 • Leverbaar in 4 capaciteiten

Omgaan met gevaarlijke stoffen is het handelsmerk van JUSTRITE. Het bedrijf wordt beschouwd als een van de toonaangevende Amerikaanse fabrikanten van beveiligingsproducten voor de opslag en overslag van gevaarlijke stoffen. Al meer dan 100 jaar vertrouwen klanten op de betrouwbare producten van de firma uit de Verenigde Staten. De producten van Justrite helpen bedrijven om de bescherming van het milieu en de werknemers bij het werken met gevaarlijke stoffen te maximaliseren: veiligheidskannen, opslagkasten voor gevaarlijke stoffen, opvangbakken, afvalcontainers, veiligheidsasbakken enz. voorkomen dat ontvlambare en water verontreinigende vloeistoffen lekken en een gevaar vormen voor mens en milieu