Skip to content

Spotlight product: Verwoestende overstromingen omleiden met onze Overstromingshekken

Als het water stijgt, telt elke seconde…

Lees alles over onze vloeistofhekken en hoe het risico's afleidt van u, uw medewerkers, uw bedrijf en de directe omgeving.

Overstromingen zijn geen nieuwe bedreiging voor huiseigenaren of bedrijven, maar ze worden wel steeds groter.
In het Verenigd Koninkrijk loop je tegenwoordig meer kans op een overstroming dan op inbraak, met jaarlijkse kosten voor overstromingsschade die ergens rond de 1,1 miljard pond liggen in heel Engeland.

40% van de bedrijven gaan niet meer open na een catastrofaal verlies als gevolg van overstromingen, waardoor de nadruk komt te liggen op proactieve maatregelen die snel kunnen worden ingezet om overstromingsschade te voorkomen.

Het waren visioenen van deze schade die de bedenker van het product en oprichter van Fluviale Innovaties Simon Phelps inspireerden tot het ontwikkelen van zijn assortiment waterkeringssystemen.

"Ik werd me bewust van de behoefte aan een snel inzetbare barrière nadat ik een tv-programma had gezien over de overstromingen van Lewes & Uckfield in 2000. Het verbaasde me dat een groot aantal huizen waren verwoest, allemaal omdat de zandzakken die als waterkering werden gebruikt volkomen ineffectief bleken. De ingenieur in mij wist dat ik een oplossing kon ontwikkelen die beter werkte."

Vloeistofhekken zijn een belangrijke maatregel die met veel succes wordt toegepast in het Verenigd Koninkrijk en in België.
Wat is een vloeistofhek, hoe werkt het en waarom investeren steeds meer ondernemers, facilitair managers en lokale overheden hierin?

Klik hier voor meer oplossingen om overstromingsschade te vermijden . 

floodfence-light-divert-stream-flow-close

Wat is een vloeistofhek?

De vloeistofhekken zijn verkrijgbaar in twee varianten:
wateromleider en de zware barrière. Hoewel hun specificaties verschillen, vervullen ze allebei dezelfde belangrijke functie, namelijk het vormen van een beschermende barrière die overstromingswater insluit, beheerst of afleidt.

  • Het vloeistofhek kan rond een specifieke zone of gebied worden geplaatst om het te beschermen.
  • Het kan worden ingezet als één lange barrière om overstromingswater tegen te houden.
  • Het kan strategisch worden ingezet om de stroming van het overstromingswater in een bepaalde richting om te leiden.

Vanwege de vele toepassingen is dit vloeistofhek geschikt voor alle locaties met een overstromingsrisico. Het bestaat uit verschillende secties en elke eenheid is licht genoeg om zowel praktisch op te slaan als snel in te zetten. Dit alles betekent dat organisaties hun vloeistofhek veilig en handig kunnen opslaan tot het nodige moment.

Gerelateerd lezen: Emtez geeft specialist in overstromingsbeheer oplossingen 

Hoe werken Vloeistofhekken?

Het vloeistofhek bestaat uit een reeks ABS kunststof zij- en hoekelementen die naadloos in elkaar passen. Het aanbrengen van een ballast vooraf is niet meer nodig waardoor het perfect is voor overstromingen en elke unit heeft een slanke basisafdichting voor de afdichting van het terrein.

Eenmaal ingezet werkt het als een barrière die ervoor zorgt dat er geen water sijpelt, het terrein blijft droog en beschermt. Meerdere units kunnen zich over grote afstanden uitstrekken om grote locaties te beschermen, terwijl kleinere organisaties met één of twee kits op strategische locaties kunnen ingezet worden om belangrijke producten of looppaden te beschermen.

Het vloeistofhek is het meest effectief bij gebruik op harde ondergronden waar het een strakke afsluiting kan creëren.

IMG_6373-1

Eigenschappen
van
vloeistofhekken

Vloeistofhek wateromleider

Van de twee systemen die we aanbieden, is het vloeistofhek wateromleider het meest geschikt om waterstroom te regelen, bijvoorbeeld om schadelijk water van een belangrijke locatie af te leiden.

Specifieke gebruikssituaties zijn onder andere het minimaliseren van de verstoring die gepaard gaat met gesprongen waterleidingen en voor de controle van afvloeiend oppervlaktewater.

  • Elke afzonderlijke vloeistofhek™ eenheid is 0,45 m hoog en 1,0 m lang.
  • Als ze verbonden worden met andere units is de effectieve lineaire lengte van elke unit 0,91 m.
  • Gemaakt in het Verenigd Koninkrijk

Meer informatie over onze Vloeistofhekken Wateromleiding.

Overstromingshek zware barrière

Overstromingshek zware barrière verbetert bestaande technologie en introduceert een nieuwe standaard in afdichting en functionaliteit. Ondanks de zwaardere specificaties blijft het systeem eenvoudig te hanteren en te installeren in weinig tot geen tijd voor het voortschrijdend overstromingswater. Dit systeem is ideaal voor het tegenhouden van water in een reservoir.

Daarnaast heeft dit systeem ook toepassingen om brandweerlieden te helpen bij EV-branden. De eenvoudig te installeren barrière kan worden geassembleerd tot een bundel rond een voertuig, die vervolgens kan worden gevuld met water. Als het water stijgt, wordt de batterij van het elektrische voertuig ondergedompeld.

  • Het is mogelijk om verschillende hoogteopties te leveren voor overstromingshek zware barrière.
  • Vervaardigd uit gegalvaniseerd staal.
  • Gemaakt in het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie over Overstromingshek Zware Barrière.

Hoewel Overstromingshekken zijn ontworpen als een herbruikbare en robuuste oplossing voor het beheersen en omleiden van overstromingen, kan het af en toe nodig zijn om bepaalde onderdelen te vervangen. Zoals bij elke veiligheidsoplossing zorgen regelmatig onderhoud en periodieke vervanging van beschadigde onderdelen ervoor dat deze beschermende maatregel effectief blijft.


floodfence-heavy-divert-river

Hoe je overstromingswater omleidt en je bedrijf veilig houdt

De toenemende dreiging van overstromingen vraagt om innovatieve oplossingen waarop bedrijven kunnen vertrouwen om hun mensen, hun gebouwen en de directe omgeving te beschermen.

"Fluviale inovaties leveren al meer dan 10 jaar technologie in de waterkeringsindustrie", legt Simon uit. In die tijd hebben we vele kilometers aan waterkeringen geleverd van Europa en Azië tot Amerika.

Het goede nieuws is dat je waarschijnlijk niet zo veel nodig hebt. Zelfs een klein aantal elementen kan de barrière vormen die je nodig hebt om snel een looppad, een opening of een kwetsbare plek in de verdediging van je terrein te beschermen tegen de verwoestende opmars van een overstroming. 

In 2018 koos Hare Majesteit de koningin, Fluviale Innovaties Ltd als winnaar van de Queen's Award for Enterprise for Innovation, de hoogste officiële Britse onderscheiding voor Britse bedrijven. Innovatie ligt ons nauw aan het hart hier bij Emtez en we zijn dan ook zeer verheugd dat we deze vooruitstrevende systemen aan al onze klanten kunnen aanbieden, waar het water ook stijgt.

Neem contact op voor meer informatie over vloeistof en overstromingshekken