Skip to content

Rioolafsluiters

Gebruik van rioolafsluiters

Wanneer er sprake is van een lek of lekkage dan is het gebruik van rioolafsluiters zeker aangewezen. Bijvoorbeeld bij een die tankwagen is omgekanteld en een chemische vloeistof lekt of gewoon een ongeluk in een bedrijf waardoor er chemische of gevaarlijke vloeistoffen in het riool kunnen lopen.

Het is namelijk veel moeilijker om drainagesystemen/riolen te ontsmetten dan om lekkages op te vangen. Rioolafsluiters zorgen er dus voor dat een drainagesysteem mooi afgedekt wordt, waardoor er geen chemische of gevaarlijke stoffen in terecht komen. Ze zuigen zich vast aan de ondergrond en zijn bestand tegen chemische stoffen.

Overal waar er een risico is op het verontreinigen van grondwater, is het gebruik van rioolafsluiters aangeraden. Met rioolafsluiters kan men onmiddellijk actie ondernemen en verontreiniging voorkomen. In ons assortiment vindt u zowel herbruikbare als eenmalige rioolafsluiters. Afhankelijk van de verschillende situaties hebben wij voor u de perfecte rioolafsluiter.

Soorten rioolafsluiters

In ons assortiment onderscheiden we 3 soorten rioolafsluiters: de universeel vouwbare rioolafdichtingen, de polyurethaan rioolafsluiters en de polyurethaan vloeistof barrier. De eerste twee zijn matten die over het rioolrooster geplaatst moeten worden. Ze hebben elk echter wel een andere manier van werken.

Bij de universeel vouwbare rioolafsluiters wordt gebruik gemaakt van drukverschil. Eenmaal de mat boven het riool ligt, zullen vloeistoffen altijd langs de randen willen binnendringen in het riool. De dunne, flexibele folie in deze rioolafsluiter zorgt door hydrostatische druk voor een perfecte aanhechting en afsluiting van het riool. Op die manier zullen chemische stoffen dus niet in het drainagesysteem terecht komen. De polyurethaan rioolafsluiters maken dan weer gebruik van een kleverige zijde om op de ondergrond te bevestigen. Op die manier wordt de riolering ook weer mooi afgedicht. De polyurethaan barrier is soepel en kleverig. Ze kunnen simpel geïnstalleerd worden en zorgen voor een goede afdichting rond riooldeksels.

Beste rioolafsluiters

Afhankelijk van de situatie kan dus voor een ander soort rioolafsluiter gekozen worden. Indien u meer informatie wenst, neem dan zeker contact op met ons. We helpen u graag verder om de beste rioolafsluiters te vinden voor uw situatie.