Skip to content

Soorten absorptiemateriaal

 

 Op een werf is een lekkage snel gebeurd en daarom moet je voorbereid zijn. Je wilt natuurlijk niet dat mensen gewond geraken of er gevaarlijke stoffen verspreid worden. Bij Empteezy verkopen wij verschillende

soorten absorptiemateriaal: absorberende vezels, absorberende korrels en producten voor de absorptie van een wateroppervlak.

Absorberende vezels

We bieden een ruim gamma van absorptiemateriaal aan voor het opkuisen of beperken van kleine en grote ongelukken. Eerst zijn er de absorberende vezels. Daarvoor werken wij samen met Schoeller Industries, de enige producent die deze soort vezels maakt.

Het doel van deze absorberende vezels is dus het beschermen van het milieu, de omgeving en al de mensen die betrokken zijn. Wat deze vezels speciaal maakt, is het feit dat ze gemaakt zijn uit zuiver polypropyleen. Dit heeft een hoger absorptiegehalte dan gewone vezelproducten. Naast het hoge absorptiegehalte zijn ze ook makkelijk te plaatsen en op te ruimen door het lage gewicht.

Absorberende korrels

Meer geïnteresseerd in absorberende korrels? Wij bieden twee soorten aan: minerale korrels en plantaardige korrels. Het voordeel van absorberende korrels is het snelwerkend absorptievermogen.

Ideaal voor op de wegen en ze laten geen afzetting na. Als je iets morst, is het aangeraden om eerst de vezels te gebruiken. Daarna voeg je de absorberende korrels toe. Dit alles zorgt namelijk voor minder afval.

Absorptie wateroppervlak

Olie op de weg kan je opkuisen met korrels en vezels, maar wat met olie op het water? Ook hier hebben we bij Empteezy oplossingen voor. Ongelukken op het water kunnen verholpen of beperkt worden met behulp van booms, oliekeerschermen en absorberende vezels. 

We bieden drie soorten olieschermen: oliekeerschermen, permanente oliekeerschermen en slibschermen. Neem zeker eens een kijkje in onze shop voor meer informatie over deze producten. 

Wil je wat meer informatie over deze absorptieproducten?  Of wil je meer weten over de soorten absorptiemateriaal? Je kan vrijblijvend een mailtje sturen naar info@empteezy.be of ons bellen op het nummer +32 (0) 51 63 68 54.