Skip to content

Spill kits

Een spill kit voor olie is essentieel waar een mogelijk olielekkage kan ontstaan. Met een spill kit kunt u sneller ingrijpen bij een probleem en op die manier bodemverontreiniging voorkomen. 

Wat zijn spill kits? 

Spills kits zijn speciaal samengestelde verpakkingen, containers of boxen waarin er materiaal zit om gevaarlijke vloeistoffen op te ruimen nadat een lek is ontstaan. Zo’n verpakking of box bevat absorberende doeken en PBM's om personen te beschermen. Heeft u in uw bedrijf gevaarlijke vloeistoffen, dan kan een spill kit helpen om calamiteiten in te dammen en op te ruimen voordat er gevaar kan ontstaan voor u, uw werknemers en het milieu. De inhoud van een spill kit is afhankelijk van de vloeistoffen en het volume die u moet indammen en opkuisen.

 

Bij Empteezy kunt u spill kits bestellen voor verschillende vloeistoffen. Zo hebben wij een spill kit specifiek voor olie. In die boxen zitten er absorberende doeken, reinigingsdoeken, kussens en PBM's voor de persoon dei de calamiteit schoonmaakt. Op die manier kunnen uw werknemers veilig te werk gaan als er een olielekkage plaatsvindt. Heeft u de spill kit voor olie nog niet moeten gebruiken, dan geeft het de werknemers toch een veilig gevoel om te werken. Ze weten namelijk dat er een veilige optie beschikbaar is om een lek op te ruimen. 

Welke Spill kits voor welke situatie?

Om een gepaste spill kit aan te kopen, moet u uzelf een paar vragen stellen. Het is namelijk belangrijk om te weten welk type van vloeistof u zal absorberen. Daarnaast speelt de hoeveelheid gevaarlijke vloeistof ook een rol. 
 

De spill kit voor olie plaatst u in een zone waar het risico op een olielekkage groot is. De zone kunt u bepalen door u af te vragen of er een gevaar is op bodemverontreiniging door bijvoorbeeld afvoerputjes in de buurt. Als u vermoedt dat een olielekkage vooral binnen kan ontstaan, dan plaatst u spill kits voor olie binnen. Mochten die buiten ontstaan, dan vinden de spill kits daar een plaatsje. De locatie van de spill kits is dus heel belangrijk. U wilt niet dat uw werknemers het hele bedrijf moeten afzoeken naar een spill kit voor olie mocht er een olielekkage voorkomen. 

Spill kits voor olie aankopen? 

Wenst u een spill kit voor olie aan te kopen, neem dan zeker eens een kijkje in onze shop. Empteezy heeft namelijk een uniek en ruim aanbod aan spill kits voor olie. Hier vindt u ook meer informatie over de inhoud van zo’n spill kit voor olie.  Heeft u in uw bedrijf andere gevaarlijke vloeistoffen, dan kunt u ook terecht op onze shop. Wij hebben namelijk ook een aanbod aan spill kits voor ander gevaarlijke chemicaliën.