Skip to content

Via Oplossingsgericht denken en maatwerk zorgt Empteezy voor een veilige en efficiënte opslagoplossing voor de alcoholvoorraad van Neuhaus

Voor klant Neuhaus heeft Empteezy Benelux in februari 2020 een brandwerende opslagcontainer geleverd voor de opslag van hun stock alcohol.

Wie is Neuhaus?

Neuhaus is een vooraanstaande chocolatier die zich richt op het creëren van geluk. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1857, toen de Neuhaus familie hun eerste boetiek opende in de beroemde Koninginnegalerij in Brussel, is Neuhaus ondertussen uitgegroeid tot een wereldwijde vaste waarde in de chocolade-industrie.

Uitdagingen voor Neuhaus met betrekking tot opslag:

Neuhaus produceert pralines in verschillende smaken, geuren en kleuren, waarbij sommige pralines gevuld worden met alcoholische likeuren zoals whisky en amaretto. Gezien de ontvlambaarheid van alcohol, was het van essentieel belang voor Neuhaus om een veilige opslagoplossing te vinden voor hun alcoholvoorraad. Het grote volume aan alcohol en de variëteit aan likeuren maakten het echter moeilijk om gebruik te maken van standaard brandwerende kasten. Bovendien had Neuhaus te maken met een oneffen ondergrond op hun locatie in Wezenbeek.

neuhaus steelcontainer

De oplossing van Empteezy:

Empteezy bood de perfecte oplossing voor Neuhaus door een op maat gemaakte stellingscontainer te leveren. In februari 2020 werd een brandwerende opslagcontainer geïnstalleerd om de alcoholvoorraad veilig op te slaan. De container had oorspronkelijk twee niveaus, maar met behulp van maatwerk werd er een derde niveau gecreëerd om de opslagcapaciteit te maximaliseren en tegelijkertijd het benodigde volume te minimaliseren. Daarnaast werden er in samenwerking met een transporteur speciale spieën ontwikkeld om de container waterpas te zetten op de oneffen ondergrond, waardoor kostbare grondwerkzaamheden werden vermeden.

neuhaus installateren storage container

Voordelen van Empteezy's containers:

De op maat gemaakte brandwerende opslagcontainer van Empteezy bood Neuhaus verschillende voordelen:

  • Aanpasbare kleur: De container kon worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant, waardoor deze naadloos kon worden geïntegreerd in de bestaande omgeving van Neuhaus.

  • Gemakkelijk te openen deuren: De schuifdeuren van de container waren eenvoudig te bedienen, waardoor zowel het productiepersoneel als de medewerkers gemakkelijk toegang hadden tot de benodigde alcoholische voorraad.

  • Flexibele plaatsing: Dankzij de speciale spieën konden de containers waterpas worden gezet, zelfs op een oneffen ondergrond. Dit elimineerde de noodzaak voor dure grondwerkzaamheden, waardoor Neuhaus aanzienlijke kosten bespaarde.

  • Maatwerk: Empteezy bekijkt samen met de klant wat de beste oplossing is. Hier werd via maatwerk 3niveaus voorzien in plaats de standaard 2niveaus om zo de opslagcapaciteit te vergroten zonder extra ruimte in te nemen.

De samenwerking tussen Neuhaus en Empteezy resulteerde in een veilige en efficiënte opslagoplossing voor de alcoholvoorraad van Neuhaus. Dankzij de maatwerkopties en flexibiliteit van Empteezy's brandwerende opslagcontainers kon Neuhaus hun productieproces optimaliseren en beveiligen.

Heb jij vloeistoffen die je wil opslaan of past een standaard oplossing niet voor jouw voorraad?
Download hieronder onze cataloog of contacteer ons vrijblijvend!