Skip to content

Waarom veiligheidskannen gebruiken?

Eerst en vooral zijn er bij het ontstaan van een brand drie doorslaggevende elementen. We spreken hier van de vuurdriehoek. Een brandbare stof, een energiebron en zuurstof. Door het wegnemen van één van deze drie elementen zou brand in principe onmogelijk moeten zijn.

 

Daarom zijn veiligheidskannen dus dusdanig ontwikkeld dat ze één of meerdere elementen uit de vuurdriehoek uitschakelen. Op die manier wordt brand vermeden en zal de schade beperkt zijn?


Elementen uitschakelen:

Er zijn verschillende ontstekingsbronnen die voor energie kunnen zorgen. Vlammen, vonken, elektriciteit … In veiligheidskannen is er een vlamwerend gaas voorzien zodat de inhoud altijd beschermd is tegen vonken. Daarnaast is er ook een goed sluitingsmechanisme waardoor de veiligheidskannen extra brandveilig zijn.

 

Zuurstof is overal aanwezig in de lucht. Luchtdichte sluitingen beperken de hoeveelheid zuurstof in de veiligheidskannen steeds tot een minimum.

 

Door hun hoogwaardige lekdichte constructie en ergonomische design wordt ongewenste verspreiding door morsen en lekkages van brandstof onmogelijk. De veiligheidskannen zijn steeds hermetisch afgesloten waardoor de veiligheid is gegarandeerd.  

 

Bent u geïnteresseerd of wenst u nog meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.