Skip to content

Waarom vloeistoffen stockeren op een opvangbak?

Empteezy is specialist in het veilig handelen en stockeren van vloeistoffen. In ons assortiment bieden wij een uitgebreid assortiment opvangbakken aan om oliën en milieubelastende vloeistoffen te stockeren. Vloeistoffen moeten volgens de VLAREM en PGS15 voorzien zijn van een inkuiping. Door uw bidons, vaten en IBC's veilig te plaatsen op een opvangbak voorkom je tijdens overgieten gesmos en bodemverontreiniging.

In onze catalogus kunt u zien welke soorten opvangbakken we allemaal hebben. Het is natuurlijk niet altijd evident om zelf een keuze te maken. Daarom helpen wij u graag verder.

Opvangbakken voor olielekkage en andere chemische stoffen.

Als we gevaarlijke stoffen willen opslaan, zijn we gebonden aan tal van voorschriften om bodemverontreiniging te voorkomen. Een voorbeeld is olielekkage. Als een vat met olie lekt en niet wordt opgevangen, zal het in de bodem terecht komen en zo voor bodemvervuiling zorgen. Dit moet dus altijd vermeden worden.

Welke opvangbak moet ik kiezen?

Er zijn enkele belangrijke criteria die het perfecte type opvangbak bepalen voor uw toepassing. Eerst en vooral is de materiaalkeuze belangrijk. Daarna moet u rekening houden met het volume dat moet worden opgevangen en als laatste moet u goed nadenken over de plaatsing van de opvangbak.

Ik wens vrijblijvend advies bij de keuze van mijn opvangbak