Skip to content

Emtez LithiumVault FirePro® Kasten

Beveilig uw organisatie met de LithiumVault FirePro®-kasten van Emtez. Deze kasten stellen nieuwe normen op het gebied van veiligheid en zijn uitgerust met de op zichzelf staan

firepro parallax2 lithium ion LEFT (1) parallax-certified

Wat is een FirePro®-systeem en hoe voorkomt het thermische runaway?

FirePro® is een innovatief en milieuvriendelijk brandblussysteem. In geval van brand worden de LithiumVault-kasten die zijn uitgerust met de zelfstandige FirePro®-generator geactiveerd door een thermische sensor met een vooraf ingestelde temperatuur. De vloeistof in de sensor zet uit wanneer de omringende temperatuur stijgt. Bij 70°C barst het glazen bolletje, waardoor een actief middel bestaande uit kaliumzouten vrijkomt, dat de kast binnen 10 seconden volledig overspoelt om de brand te onderdrukken en gevaarlijke ontledingsproducten van elektrolyt, zoals waterstoffluoride (HF), te neutraliseren.

Het blussen gebeurt door de chemische reacties binnen de vlammen te blokkeren en niet door het verminderen van zuurstof of koeling. Deze neutraliserende actie voorkomt de vorming van zeer brandbare gassen zoals waterstof (H2), waardoor uiteindelijk de temperatuur in de behuizing daalt tot onder de drempel die nodig is voor het in stand houden van een thermische runaway. Het FirePro®-blussysteem speelt een cruciale rol bij het beschermen tegen branden.

FIREPRO- close up 1

Opties voor FirePro® veiligheidskasten

firepro - no charging single-1

CH-L1F1

1-Deur | Hoog | Zonder Oplading

 

Externe afmeting: (B x D x H): 595 x 600 x 1950mm

Interne afmetingen: (B x D x H): 496 x 446 x 1540mm

Plankafmetingen: (B x D x H) 495 x 420 x 39mm

Aantal planken: 4 x geperforeerde planken

Deuren: 1

Deursloten: 1 (2 x sleutels bijgeleverd)

Oplaadpunten: 0

Eigen gewicht: 210kg (lege kast, exclusief accessoires)

Europese Standaard | EN14470-1

Alle Emtez LithiumVault FirePro®-kasten voldoen strikt aan de veiligheidsnormen en hebben grondige nalevingstests ondergaan in overeenstemming met EN 14470-1. Deze kasten beschikken over certificaten die getuigen van de grondigheid van de tests uitgevoerd door Bureau Veritas (BV). Deze toewijding aan naleving en certificering waarborgt dat onze kasten voldoen aan en zelfs de normen van de industrie overtreffen, waardoor u verzekerd bent van de veiligheid en kwaliteit van onze LithiumVault FirePro®-kasten.

Emtez FirePro®-kasten | Standaard Veiligheidskenmerken

Emtez FirePro® Kasten | Verbeterde Veiligheidskenmerken

Contacteer ons 

Voor persoonlijke begeleiding bij het kiezen van de juiste LithiumVault FirePro® kastoplossing voor jou en jouw organisatie - neem contact op met ons team van experts door het formulier onderaan deze pagina in te vullen, en we nemen contact met je op om de hulp te bieden die je nodig hebt.

Download De Emtez Product Catalogus

Verken onze gratis catalogus om de gereedschappen en apparatuur te vinden die je nodig hebt om vandaag je bedrijf te verbeteren.

CTAs 1000 x750  (7)

Ontdek meer over onze LithiumVault FirePro®-kastoplossingen!

Voor meer informatie over onze LithiumVault FirePro®-kastoplossingen of persoonlijk advies over de meest geschikte opties voor jouw bedrijf, aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met ons team van experts.