Skip to content

Emtez LithiumVault Quarantainekasten

Bescherm uw waardevolle bezittingen met Emtez LithiumVault Quarantainekasten. Onze innovatieve oplossing tilt brandbeveiliging naar een nieuw niveau met een ingebouwd quarantainewatersysteem.
quarentinepara2 lithium ion LEFT (1) parallax-certified

Hoe zijn waterquarantainekasten effectief voor thermische runaway van lithium-ionbatterijen?

Naast de standaard veiligheidskenmerken van Emtez-kasten, beschikken onze LithiumVault Quarantainekasten bij brand ook over een ingebouwd quarantainewatersysteem. Bij 70°C activeert de kast automatisch een veiligheidsreactie waarbij alle planken worden omgekiept.

Deze actie zorgt ervoor dat de batterijen in een speciaal ontworpen waterreservoir aan de basis van de kast zakken. Zodra ze ondergedompeld zijn, wordt het vuur snel gedoofd en wordt het potentiële risico op daaropvolgende zelfontbranding, veroorzaakt door de chemische stoffen in de batterijen, effectief geëlimineerd. Dit veiligheidsmechanisme zorgt voor de beperking en vermindering van brandgerelateerde gevaren.

quarantine lithium ion cabinets

Waterpomp en algenbestrijdingsmiddel

Onze Quarantainekasten zijn uitgerust met een waterpomp die is ontworpen om de gecontroleerde aanvulling van water in de tank te vergemakkelijken. Deze pomp zorgt voor een effectieve circulatie en vernieuwing van de waterinhoud. Een algenbestrijdingsmiddel wordt aan de tank toegevoegd om de groei van algen en bacteriën te remmen. Deze combinatie beperkt de groei van ongewenste micro-organismen.

Quarantainekast Opties

quarantine single1

Enkele Deur | CH-L1Q1P

Externe afmetingen: (B x D x H): 595 x 600 x 1950mm

Interne afmetingen: (B x D x H): 496 x 446 x 1540mm

Plankafmetingen: (B x D x H) 495 x 420 x 39mm

Aantal planken: 3 x geperforeerde planken

Watertankvolume: 60 liter

Deuren: 1

Deursloten: 1 (2 x sleutels bijgeleverd)

Oplaadpunten: 18 (6 x stopcontacten per plank)

Leeggewicht: 210kg (lege kast, exclusief accessoires)

Opties voor stroomfasen: Enkel/drievoudig

Europese Standaard | EN14470-1

Alle Emtez LithiumVault Quarantainekasten worden onderworpen aan grondige nalevingscontroles volgens de normen zoals uiteengezet in EN 14470-1. Deze kasten beschikken over certificaten die de grondigheid van de uitgevoerde tests bevestigen, die zorgvuldig zijn beoordeeld en gevalideerd door het gerenommeerde Bureau Veritas (BV). Deze naleving van de branchenormen en de goedkeuring door Bureau Veritas onderstreept onze toewijding om de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen voor onze klanten te waarborgen.

Standaard veiligheidsvoorzieningen

Neem contact op

Voor persoonlijk advies bij het kiezen van de juiste LithiumVault Quarantainekast voor u en uw organisatie - neem contact op met ons team van experts door het formulier onderaan deze pagina in te vullen, en we nemen contact met u op om de nodige hulp te bieden.

Download de Emtez Productcatalogus

Verken onze gratis catalogus om de gereedschappen en apparatuur te vinden die je nodig hebt om vandaag je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

CTAs 1000 x750  (7)

Ontdek meer over de LithiumVault Quarantainekasten voor meer veiligheid!

Voor meer informatie over onze LithiumVault Quarantainekasten voor veiligheid of persoonlijk advies over de meest geschikte opties voor uw bedrijf, aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met ons team van experts.