Skip to content

Laad op met Emtez lithium-ion batterij laadkasten

Het veilig opladen van lithium-ionbatterijen in kasten is van het grootste belang vanwege de inherente risico's die gepaard gaan met deze energiedichte stroombronnen. Lithium-ionbatterijen zijn vatbaar voor thermische doorbraak, een potentieel gevaarlijke toestand waarbij de batterijtemperatuur onbeheersbaar stijgt, wat kan leiden tot brand of explosie. Emtez LithiumVault-kasten zijn ontworpen voor het veilig opladen van batterijen, met behoud van cruciale maatregelen voor inperking, zoals brandwerende materialen en ventilatiesystemen, om brandrisico's te beperken.

firepro parallax2 lithium ion LEFT (1) parallax-certified

De voordelen van het gebruik van LithiumVault oplaadkasten zijn talrijk: ze bieden een toegewijde, gecontroleerde omgeving voor het opladen en minimaliseren de kans op ongelukken en beschermen zowel personeel als eigendommen.

Investeren in veilige oplaadoplossingen zorgt niet alleen voor naleving van veiligheidsvoorschriften, maar beschermt ook tegen kostbare schade en potentiële schade, wat zorgt voor gemoedsrust in batterijbeheerpraktijken.

Universele oplaadoplossingen:
het verkennen van stopcontactopties voor alle lithium-ion veiligheidskasten.

 

Het vinden van de ideale oplaadoplossing voor jouw behoeften is eenvoudig. Of je nu een hoge, lage, enkele deur, dubbele deur, quarantaine of FirePro®-kast nodig hebt, wij kunnen voorzien in jouw laadbehoeften.

charging- close up 2

Laten we duiken in de technische aspecten 

Onze kasten bieden een geavanceerde oplaadoplossing, met zes 16A 230V stopcontacten per plank, zodat er voldoende stroomvoorziening is voor jouw apparaten. Zo kun je jouw lithium-ionbatterijen veilig opladen, terwijl je jouw mensen, jouw gebouwen en jouw bezittingen beschermt.

Deze elektrische stopcontacten zijn uitgerust met een 3-polige 32A differentieelschakelaar die is ontworpen om het elektrische circuit te beschermen tegen schade veroorzaakt door overbelasting of kortsluiting, en een 5G6mm2 kabeldoorsnede.

Europese Standaard | EN14470-1

Emtez LithiumVault oplaadkasten ondergaan nalevingscontroles die strikt voldoen aan de normen zoals uiteengezet in EN 14470-1. Deze kasten bevatten met trots certificaten die getuigen van de uitgebreide testprocedures, nauwgezet geëvalueerd en gevalideerd door het gewaardeerde Bureau Veritas (BV). Deze standvastige toewijding aan branchenormen, ondersteund door Bureau Veritas, onderstreept onze toewijding om de hoogste kwaliteit en veiligheidsborging te leveren aan onze gewaardeerde klanten.

Standaard veiligheidsvoorzieningen

Kom in contact met onze experts

Voor persoonlijk advies bij het kiezen van de juiste LithiumVault oplaadkasten voor jou en jouw organisatie, neem vandaag nog contact op met ons team van experts.

Download de Emtez Product Catalogus

Verken onze gratis catalogus om de gereedschappen en apparatuur te vinden die je vandaag nodig hebt om jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

CTAs 1000 x750  (7)

Ontdek meer over de LithiumVault oplaadkastoplossingen!

Voor meer informatie over onze LithiumVault oplaadkastoplossingen of persoonlijk advies over de meest geschikte opties voor jouw bedrijf, aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met ons team van experts.