Skip to content

Slib Booms

Een Slib boom (ook bekend als een anti-turbiditeitsboei of slibopvangbarrière) is een essentiële oplossing voor het aanpakken van slib verontreiniging in waterlichamen als gevolg van natuurlijke en door de mens veroorzaakte erosie.

Voornamelijk ingezet bij bouwactiviteiten binnen rivieren, meren, reservoirs en kustgebieden,

Geschikt voor: Emtez Slib Booms zijn specifiek ontworpen voor snelle inzet in beschutte en binnenwateren, met efficiënte montage voor direct gebruik.

anti-turb

Componenten van een Slib Boom

Deze booms, vergelijkbaar met onze booms met schort, zijn geconstrueerd met interne cilindrische drijvers om superieure drijfvermogen te bereiken, met een rok van pvc, aangevuld met een ballastketting om de stabiliteit te verbeteren en de beweging te minimaliseren. De belangrijkste toevoeging aan het ontwerp is de opname van een geotextiel gordijn dat van 2 tot 5 meter ondergedompeld kan worden. Dit gordijn filtert sedimenten effectief op verschillende dieptes. Deze vormgeving voorkomt de doorgang van deeltjes door maritieme anti-turbiditeitsbarrières, zodat troebelheid en sedimenten binnen een gedefinieerd gebied worden gehouden. Dit gerichte opvang- en filtratiemechanisme beschermt de waterkwaliteit tijdens baggerwerkzaamheden of grondwerkzaamheden, draagt bij aan milieunormen en behoudt de waterkwaliteit te midden van de generatie van door de bouw veroorzaakte sedimenten.

Om slijtage- en scheurproblemen aan te pakken, kunnen vervangende rokken apart worden aangeschaft.

 

Silt CAD

1 - Versterkte plaat voor verankering

2 - ASTM type Z connection

3 - Ballast ketting

4 - Intern drijfsysteem

5 PVC-gecoat polyesterweefsel

6 - Ballast ondersteuningshaak

7 - Anti-turbidite/slib booms met schort met PVC-strip aan de bovenkant

8 - Klittenband strip voor het verbinden van het gordijn

 

silt multi

Kenmerken van Emtez Slib Booms

 

  • Snelle Inzetbaarheid: Emtez Slib booms zijn ontworpen voor snelle en eenvoudige inzet in beschutte en binnenwateren, waardoor ze ideaal zijn voor bouwactiviteiten in rivieren, meren, reservoirs en kustgebieden.

  • Interne cilindrische drijvers: De boeien zijn voorzien van interne cilindrische drijvers die zorgen voor superieure drijfvermogen. Dit ontwerp waarborgt de juiste plaatsing en effectieve werking van de Slib booms

  • Ballastketting: Om stabiliteit te verbeteren en zwenking te minimaliseren, omvatten Emtez Slib Booms een ballastketting. Deze functie helpt de integriteit van de barrière te behouden, waardoor de effectiviteit ervan bij het vasthouden en filteren van sedimenten wordt gegarandeerd.

  • Geotextielschort: Een opvallende toevoeging aan het ontwerp is de opname van een geotextielschort, dat kan worden ondergedompeld van 2 tot 5 meter diep. Dit gordijn fungeert als een aanvullende laag voor het filteren van sedimenten op verschillende diepten, waardoor een efficiënt mechanisme ontstaat voor het regelen van troebelheid in waterlichamen.

  • Diepteflexibiliteit: De aanpasbare diepte van het geotextiel gordijn (2 tot 5 meter) maakt aanpassing mogelijk aan verschillende wateromstandigheden en projectvereisten, wat zorgt voor effectieve sediment controle.

  • Deeltjesfiltratie: Het geotextiel gordijn filtert sedimenten effectief, waardoor de doorgang van deeltjes door de Slib Booms wordt voorkomen. Deze eigenschap draagt bij aan het behoud van de waterkwaliteit tijdens baggerwerkzaamheden of grondwerken.

  • Optie voor vervanging van schorten: Om zorgen over slijtage aan te pakken, biedt Emtez de flexibiliteit om vervangende rokken afzonderlijk aan te schaffen. Deze functie maakt kosteneffectief onderhoud mogelijk en verlengt de levensduur van de Slib Booms.

  • Voldoen aan milieunormen: Het gerichte opvang- en filtratiemechanisme van Emtez Slib Booms draagt bij aan het voldoen aan milieunormen. Door de verspreiding van sedimenten tijdens bouwgerelateerde activiteiten te voorkomen, helpen deze Booms bij het behouden van de waterkwaliteit in overeenstemming met wettelijke voorschriften.

Optionele Extra's

Neem contact op

Ontdek het uitgebreide assortiment van Emtez's slib booms door contact op te nemen met ons team van experts. Neem vandaag nog contact met ons op voor persoonlijk advies en begeleiding door het onderstaande formulier in te vullen.

Contacteer ons om meer te weten te komen over het Emtez Assortiment

Vraag advies aan onze experts om de gereedschappen en apparatuur te vinden die u vandaag nodig heeft om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

 
CTAs 1000 x750  (7)

Ontdek meer over onze Slib Booms

Voor meer informatie over onze oplossingen voor mariene lucht booms of persoonlijk advies over de meest geschikte opties voor uw bedrijf, aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met ons team van experts.