Skip to content

Hoe risico's bij de opslag van lithiumbatterijen effectief aan te pakken

Lithiumbatterijen zijn niet meer weg te denken in onze technologische samenleving en voeden alles, van onze mobiele telefoons en laptops tot elektrische voertuigen. Ondanks hun brede gebruik kunnen de gevaren van lithiumbatterijen - met name tijdens opslag - aanzienlijk zijn als ze niet goed worden beheerd. Lithiumbatterijen kunnen, wanneer ze onjuist worden opgeslagen, leiden tot branden, explosies, het vrijkomen van giftige gassen en andere risico's voor de gezondheid en veiligheid.

Als u geïnteresseerd bent in het leren over het beheren en beperken van deze risico's, dan is dit artikel een must-read. We zullen een gedetailleerde blik werpen op veiligheidsmaatregelen, zoals het gebruik van veiligheidskasten gecertificeerd volgens EN 14470-1 Type 90, die cruciaal zijn bij het verminderen van de risico's die gepaard gaan met de opslag van lithiumbatterijen.

Lithium safe cabinet without logo

HOE beschermen TEGEN DE RISICO'S VAN LITHIUMBATTERIJEN

Veiligheid moet altijd voorop staan bij het omgaan met gevaarlijke materialen zoals lithiumbatterijen. U vraagt zich misschien af: "Waarom specifiek veiligheidskasten gecertificeerd volgens EN 14470-1 Type 90?" Deze kasten zijn onmisbaar om risico's te minimaliseren. Ze zijn speciaal ontworpen en uitgerust om het hoofd te bieden aan de potentiële gevaren die gepaard gaan met de opslag van lithiumbatterijen.

Deze kasten kunnen optioneel worden geleverd met functies zoals FirePro, 220 V stopcontacten; een rookwarmtesensor, een alarm, een droog contact en een bedieningspaneel. Bovendien zijn ze uitgerust met een automatisch uitschakelcentrum, dat een optimale brandbeveiliging biedt voor de ruimte waarin ze zijn geïnstalleerd. Als er een Li-Ion batterijbrand optreedt, wordt het FirePro actieve middel ingezet om de brand te blussen en de afbraakproducten van de elektrolyt zoals waterstoffluoride (HF) tegen te gaan. Dit resulteert in de creatie van stabiele verbindingen zoals KF en KHF2, waardoor de ontwikkeling van extreem brandbare gassen zoals waterstof (H2) wordt voorkomen. Als gevolg hiervan daalt de temperatuur in de kast tot onder het kritieke punt dat nodig is om thermische wegloop te behouden.

FIREPro cabinet with sockets on black background

In het geval van brand in de quarantaineversie van de veiligheidskast, activeert het geïntegreerde systeem een automatische reactie om de planken om te kantelen, waardoor de batterijen kunnen afdalen in een speciaal ontworpen watertank aan de onderkant. Bij onderdompeling zal het vuur onmiddellijk worden gedoofd en zal het potentiële risico van daaropvolgende zelfverbranding, als gevolg van de chemische reagentia die in de batterijen aanwezig zijn, effectief worden geneutraliseerd. Deze veiligheidsfunctie zorgt voor zowel inperking als beperking van brand gerelateerde gevaren. Deze versie wordt ook geleverd met een waterpomp en algen verdelen.

1 and 2 doors CHEMISAFE LITHIUMSAFE QUARANTINE

HET DUBBELE VOORDEEL VAN EEN GOEDE OPSLAG VAN LITHIUMBATTERIJEN

Ongetwijfeld zal het nemen van deze veiligheidsmaatregelen niet alleen uw gezondheid en welzijn beschermen, maar ook uw eigendom. Kun je je voorstellen dat je alles verliest als gevolg van een ongecontroleerde lithiumbatterijbrand? Of erger nog, levens in gevaar brengen? Het is een risico dat het niet waard is om te nemen. De robuuste specificaties van een EN 14470-1 Type 90 kast verminderen de risico's aanzienlijk en helpen daarom potentiële rampen te voorkomen.

Het implementeren van de juiste veiligheidsmaatregelen voor de opslag van lithiumbatterijen kan gemoedsrust bieden, wetende dat u voorbereid en beschermd bent. De juiste veiligheidsmaatregelen kunnen zelfs de levensduur van uw lithiumbatterijen verlengen, wat meer voordelen biedt dan veiligheid.

CONTROLE OVER DE RISICO'S VAN LITHIUMBATTERIJEN

Dit is het moment om actie te ondernemen en ervoor te zorgen dat u de nodige stappen onderneemt om lithiumbatterijen veilig op te slaan. Evalueer uw huidige lithiumbatterij opslag oplossing en bepaal of deze voldoet aan de veiligheidsnormen die in dit artikel worden besproken. Als u dat nog niet hebt gedaan, overweeg dan om te investeren in een EN 14470-1 Type 90 veiligheidskast, gezien de reeks veiligheidsvoorzieningen en de naleving van internationale veiligheidsnormen.

Lithium safe cabinet without logo 2

Neem contact op met een professional om de juiste installatie en gebruik te garanderen. Regelmatig onderhoud en controles zijn net zo cruciaal als de installatie zelf. Vergeet niet dat het altijd beter is om proactief dan reactief te zijn als het gaat om veiligheid.

Kortom, het effectief aanpakken van risico's bij de opslag van lithiumbatterijen is van het grootste belang, waarvoor zowel kennis als voorbereiding nodig is. Door u te houden aan de veiligheidsnormen en apparatuur zoals de EN 14470-1 Type 90 veiligheidskasten te gebruiken, kunt u helpen de veilige opslag van lithiumbatterijen te garanderen en zowel mensen als eigendommen te beschermen tegen mogelijke schade.

Met deze maatregelen kunt u vol vertrouwen lithiumbatterijen gebruiken, genieten van hun voordelen en tegelijkertijd de bijbehorende risico's effectief beperken. Veiligheid is immers nooit een gebied om compromissen over te sluiten. Wacht niet tot er een ramp plaatsvindt voordat je actie onderneemt. Begin met het beschermen van je omgeving.

Bekijk hier ons volledige assortiment lithium-ion kasten.