Skip to content

Opslagkasten voor Lithium-ion batterijen

Emtez LithiumVault-kasten bieden een veilige opslag- en oplaadoplossing die specifiek is ontworpen voor lithium-ionbatterijen. Deze kasten waarborgen veiligheid terwijl ze zowel opslag- als oplaadbehoeften tegemoetkomen.

Parallax 500 X 600 lithium ion LEFT (1) parallax-certified

Waarom investeren in een Emtez lithium-ion batterijveiligheidskast?

Met een breed scala aan maten tot uw beschikking, kiest u de perfecte pasvorm voor uw behoeften, van onze korte kast die perfect onder uw bureau of in uw garage past tot de ruime, tweedeurs hoge kast met voldoende ruimte en verbeterde oplaadmogelijkheden om in uw productiefaciliteit te passen. Ideaal voor een breed scala aan toepassingen, waaronder batterijen voor elektrisch gereedschap, e-bikes, e-scooters, drones, cosmetische apparaten en medische apparatuur.

Standaard veiligheidsvoorzieningen

Europese Standaard | EN14470-1

Alle Emtez LithiumVault-kasten hebben een destructieve brandtest ondergaan die is uitgevoerd in een geaccrediteerd onafhankelijk laboratorium en voldoen aan de Europese norm EN 14470-1 met betrekking tot kasten die vrij kunnen worden geplaatst of aan de muur kunnen worden gemonteerd voor het opslaan van brandbare materialen.

Bij de brandtest wordt de wand van de kast op 100 mm afstand van de brandkamerwand geplaatst. De brandwerendheid van de kast moet worden bevestigd door middel van een destructieve test met een identiek model. Naast het beschermen van de inhoud van de kast tegen externe branden, classificeert deze brandclassificatie de bescherming die wordt geboden aan uw personeel en gebouwen buiten de kast tegen branden die binnenin zijn begonnen.

De temperatuurstijging binnen de kast mag niet meer bedragen dan 180°C. Afhankelijk van de tijd die nodig is om deze temperatuur te bereiken, wordt de kast geclassificeerd als Type 15, 30, 60 of 90 minuten. Deze classificaties zorgen voor voldoende tijd voor laboratoriumpersoneel om te evacueren en voor brandweerlieden om te reageren voordat brandbare stoffen binnenin de kast een brandgevaar vormen. Alle Emtez LithiumVault-kasten zijn onderworpen aan nalevingscontroles volgens EN 14470-1 en beschikken over certificaten van tests uitgevoerd door Bureau Veritas (BV).

Signaleren

Signaleren

Kasten moeten zijn uitgerust met passende signalen, waaronder standaardpictogrammen in overeenstemming met ISO 3864 (voor ontvlambare stoffen), maximale belasting per plank, en de brandwerendheid van het model (15, 30, 60, of 90 minuten).

Neem contact op met Emtez BE

Voor persoonlijk advies bij het kiezen van de juiste lithium-ionkastoplossing voor u en uw organisatie - neem contact op met ons team van experts door het formulier onderaan deze pagina in te vullen, en we zullen contact met u opnemen om de hulp te bieden die u nodig heeft.

Download de Emtez productcatalogus

Verken onze gratis catalogus om de gereedschappen en apparatuur te vinden die u nodig heeft om uw bedrijf vandaag naar een hoger niveau te tillen.

CTAs 1000 x750  (7)

Ontdek meer over lithium-ion kastoplossingen!

Voor meer informatie over onze lithium-ionkastoplossingen of persoonlijk advies over de meest geschikte opties voor uw bedrijf, aarzel niet om vandaag nog contact op te nemen met ons team van experts.