Skip to content

Blus het risico op herontsteking van EV's met behulp van dit innovatieve FloodFence-systeem.

Leer meer over het overstromingsverdedigingssysteem dat door steeds meer brandweerkorpsen over de hele wereld wordt gebruikt om de herontsteking van branden in elektrische voertuigen te voorkomen.

Quarantine Fence Heavy with car rear angle-1

Bij een incident zijn elektrische voertuigen (EV's) niet waarschijnlijker om vlam te vatten dan een voertuig met een standaard verbrandingsmotor. Het is wanneer ze vlam vatten dat de problemen beginnen.

EV-branden branden zeer heet en zeer snel. Ze kunnen ontbranden in milliseconden en temperaturen tot 400 graden Celsius bereiken. Deze branden leggen een grote druk op de brandweerkorpsen die verantwoordelijk zijn voor de bestrijding ervan — en hun problemen stoppen niet wanneer het vuur is geblust.

Wat maakt het controleren van EV-branden zo'n uitdaging en hoe helpt een overstromingsverdedigingssysteem, van alle dingen, brandweerlieden over de hele wereld om deze branden effectief te bestrijden? 

De kans op herontsteking

De lithium-ion (Li-ion) batterijen die worden gebruikt om elektrische voertuigen (EV's) van stroom te voorzien, zijn bijzonder gevaarlijk omdat ze tot drie dagen na het blussen daadwerkelijk kunnen herontsteken. Dit heeft twee opmerkelijke implicaties, beide maken Li-ion branden een grotere uitdaging voor brandweerkorpsen.

  • Ze vormen een groter gezondheidsrisico. Het risico van herontsteking betekent dat een EV-brand een verhoogde kans heeft om iemand fysiek te verwonden, of het nu een lid van het publiek is of een brandweerman ter plaatse.

  • Ze vereisen meer middelen om onder controle te houden. Brandweerkorpsen moeten waardevolle middelen inzetten om de situatie te beheersen en aanwezig te blijven in geval van herontsteking.

  • Ze vereisen specialistische apparatuur om te bestrijden. De hoge temperaturen, de vluchtige aard van Li-ion batterijen en het risico van herontsteking vereisen het gebruik van specialistische apparatuur.


"Wanneer een elektrisch voertuig (EV) vlam vat, zal het met langdurige intensiteit branden," schrijft Fluvial Innovations, een leverancier van overstromingsbeheersoplossingen. "De enige manier om thermische runaway van lithiumbatterijen te voorkomen, is door de EV-batterij lange tijd onder te dompelen in water.

Dit voorkomt dat de batterij opnieuw ontbrandt." Oorspronkelijk ontwikkeld om de respons op en het beheer van overstromingen te verbeteren, biedt de FloodFence™-oplossing van Fluvial Innovations ook een innovatieve manier voor brandweerteams om ter plaatse een EV-batterij onder te dompelen, waardoor het risico van herontsteking snel en effectief wordt gedoofd.FloodFence Heavy 2

Lees meer over de operationele risico's die gepaard gaan met Li-ion batterijen.

Het doven van het risico op herontsteking met FloodFence

Zeg gedag tegen het gedoe van het vooraf aanbrengen van ballast en hallo tegen een lichtgewicht, eenvoudig inzetbare oplossing met toepassingen variërend van overstromingsverdediging tot het indammen van EV-branden.

Ontworpen met een slanke basispakking, sluit dit systeem naadloos aan op het grondoppervlak, waardoor het ideaal is voor gebruik op harde ondergronden.

Eenmaal ingezet rond een EV, kan het worden gevuld met water om de batterij van de EV onder te dompelen en het risico op herontsteking te voorkomen. Elke FloodFence™-unit heeft een hoogte van TBDm en meet 1,0 meter in lengte. Wanneer verbonden met andere units, wordt de effectieve lineaire lengte uitgebreid tot 0,91 meter, voor maximale dekking.

"De overstromingsbarrière FloodFence van Fluvial Innovations wordt steeds vaker gebruikt als een potentieel middel voor brandweerlieden om de batterij onder te dompelen. FloodFence is lichtgewicht en kan snel worden ingezet rond het voertuig om een dijk te creëren. Vervolgens kunnen brandweerlieden deze dijk vullen met water, waardoor de elektrische batterij voor de benodigde tijd wordt ondergedompeld."

- Fluvial Innovaties

FLUVIAL FENCE DEFENCE

Emtez, beschermt wat belangrijk is voor uw organisatie.

Sinds onze overname van Fluvial Innovations kan het team hier bij Emtez nu onze klanten over de hele wereld uitrusten met dit innovatieve systeem.

Van onze gepatenteerde Li-ion batterijcontainers tot de rol die ons team speelt bij het helpen van bepaalde overheden bij het documenteren van Li-ion wetgeving, zijn we toonaangevend op het gebied van veilig en verantwoord gebruik van Li-ion batterijen. Deze out-of-the-box toepassing voor een binnen-de-hekken oplossing is een welkome toevoeging aan ons groeiende assortiment van baanbrekende Li-ion batterijveiligheidsoplossingen.

Als u een toename van EV-gerelateerde verkeersongevallen heeft geconstateerd, als EV-branden een verhoogd risico vormen in uw omgeving, of als uw afdeling specialistische EV-brandveiligheidsapparatuur mist, kan investeren in het Fluvial Innovations FloodFence-systeem™ uw personeel voorzien van de bescherming die ze nodig hebben om veilig en effectief te werken rond EV's.

Klik op de onderstaande knop om uw wensen te bespreken en te kijken hoe we kunnen helpen.