Skip to content

Succesvol Brouwen: Hoe Fourpure Brewery Veiligheid en Duurzaamheid Waarborgt

Geschiedenis

Fourpure is een brouwerij gevestigd in Londen, opgericht door de broers Dan en Tom Lowe in 2013. Als familiebedrijf draait alles om bier, hun passie, en hun reizen hebben hen geïnspireerd om te gaan brouwen. Hun benadering van uitzonderlijk brouwen draait om aandacht voor detail en het niet nemen van shortcuts. In een eeuwenoude industrie streven ze constant naar innovatie. Ze zijn flexibel en vooruitstrevend, maar ze blijven trouw aan de principes van het brouwen – met respect voor de vier kerningrediënten die worden gebruikt om bier te maken: graan, gist, hop en water. Dit was de inspiratie voor de naam Fourpure.

Sinds hun oprichting in 2013 heeft Fourpure veel succes gekend, wat heeft geleid tot uitbreiding van hun team tot meer dan 50 medewerkers. Onlangs heeft hun brouwerij in Bermondsey, Zuid-Londen, een geautomatiseerde Clean-in-place (CIP) unit geïnstalleerd die 205 liter vaten gebruikt - wat de noodzaak voor opslagapparatuur voor het reinigen van brouwerij chemicaliën met zich meebracht.

Een Visie op Groei

De komende paar jaar beloven groot te worden voor Fourpure, met een geplande investering van £2 miljoen die binnenkort de uitbreiding van hun state of the art brouwen, verpakken en distributiebedrijf naar een vijfde magazijn mogelijk maakt, met een totale oppervlakte van 25.000 vierkante voet. Hierdoor kunnen ze hun productiecapaciteit met 400% verhogen tot 14 miljoen pints per jaar.

Het waarborgen van veiligheid en naleving

Voorafgaand hieraan zocht Steve Morris, Hoofd Verpakking, advies over welke vloeistof opslagproducten aan de eisen van Fourpure zouden voldoen en nam contact op met het behulpzame verkoopteam van Emtez. Een vertegenwoordiger van Emtez bezocht de locatie om een site beoordeling uit te voeren, specifiek gericht op advies over naleving van HSE-regelgeving.

Het gedetailleerde rapport leidde tot de aanschaf van een mors kit, lekbak vloeren en combinatie nooddouches voor de productielocatie.

Een toewijding aan innovatie en duurzaamheid

Fourpure wordt gezien als een progressieve brouwer en werd bekroond met de prijzen voor meest innovatieve en beste brouwerijbedrijf van het Verenigd Koninkrijk tijdens de SIBA-Awards 2017 (Society of Independent Brewer). Met een sterke toewijding aan duurzaam brouwen en gezondheid en veiligheid, wilden ze graag begrijpen wat de beste praktijk is voor het transport, de opslag en het gebruik van hun vloeistoffen. Emtez was blij om te helpen met hun kennis.

Steve Morris, Hoofd Verpakking bij Fourpure, had het volgende te zeggen over het werken met Emtez:

"We werken nu al een paar jaar samen met Emtez en hebben hen erg behulpzaam en snel responsief gevonden.

Bij mijn eerste vraag kwam een van het Emtez verkoopteam naar een locatiebijeenkomst en voerde vervolgens een sitebezoek uit waar ze oplossingen en producten konden aanbevelen die ons hielpen om te voldoen aan H&S-wetgeving, evenals cruciale informatie over de opslag van chemicaliën. Met het aanhoudende succes van het bedrijf en de daaropvolgende uitbreiding zullen we opnieuw naar Emtez kijken voor verdere ondersteuning en assistentie."

Als een ISO 9001, ISO 14001 & ISO 45001 gecertificeerd bedrijf (het enige in onze branche met alle drie de certificeringen) met meer dan 30 jaar ervaring, kunt u erop vertrouwen dat Emtez uw locatie beoordeelt, de juiste producten aanbeveelt voor uw specifieke toepassingen en ook uw personeel traint.

Voor meer informatie kunt u op onderstaande knop klikken om contact op te nemen.