Skip to content

NISSAN: Batterijopslag

Achtergrond

NISSAN, een wereldwijd bekende autofabrikant gevestigd in Japan, heeft zich tot Emtez in Spanje gewend om een opslagsysteem te ontwikkelen voor elektrische batterijen. Deze batterijen zijn als gevaarlijk geclassificeerd vanwege eerdere incidenten met schokken, defecten of lekkages.

PHOTO-2024-04-30-13-52-20-instal-clientes-2

Innovatieve oplossingen

Als terugkerende klant stond NISSAN Emtez toe om een bezoek ter plaatse uit te voeren om de specifieke behoeften van het bedrijf te beoordelen en de ideale locatie voor het nieuwe batterijopslagsysteem te bepalen.

Het ontwerp van de batterijopslag

Na het bezoek van onze verkoopingenieur werd vastgesteld dat een brandwerende container van 120 minuten met een rek van gemiddelde hoogte de meest geschikte optie is voor de opslag van batterijen. Deze container heeft een drukventiel van 0,50 m2 op het dak om de opbouw van potentieel gevaarlijke dampen uit de batterijen te voorkomen. Bovendien is binnen in de container een irrigatiesysteem geïnstalleerd met een droge aansluiting aan de buitenkant voor extra veiligheid.


Extra veiligheidsmaatregelen en transport

PHOTO-2024-04-30-09-08-267-1024x768

Om de veiligheid van de batterijopslag te waarborgen, is buiten de container een ATEX-brandmelder geïnstalleerd, die verbonden is met een autonome besturingseenheid en is uitgerust met een akoestische en optische sirene. Alle vereiste veiligheidsaccessoires zijn geïnstalleerd voordat de opslag wordt getransporteerd. Ten slotte wordt de batterijopslag vanuit het hoofdkantoor van Emtez in Rubí naar zijn uiteindelijke bestemming vervoerd in een gesloten vrachtwagen, om een veilig en efficiënt transport van de elektrische batterijen van NISSAN te garanderen.

Zodra het transport is begonnen, zal onze gespecialiseerde technicus naar de locatie van Nissan reizen om de container op zijn uiteindelijke bestemming te lossen en in bedrijf te stellen.

Als u meer informatie wenst over onze op maat gemaakte diensten, kunt u op de onderstaande knop klikken om contact met ons op te nemen.